Ga naar inhoud

3 mei 2022Supporter van Sport

Hard trainen en veel gezelligheid bij dansteam

De Groningse Studenten Dansvereniging (GSDV) AtaXia voerde zaterdag 30 april 2022 de dansshow This Was The News op in Cultureel Studentencentrum Usva in Groningen.

Met twintig dansers, elk met hun eigen stijl, dansen ze door verschillende nieuwsberichten. Ze kijken samen terug op de afgelopen vijf jaar en visualiseren de grote (en kleine) gebeurtenissen uit het verleden door dans.

Dansteam AtaXia bestaat uit een groep enthousiaste studenten uit Groningen, met een passie voor dansen. Iedere danser brengt zijn/haar eigen dansstijl in het team waardoor ze een gevarieerde mix aan dansstijlen beoefenen. Van hiphop tot klassiek ballet en moderne dans, van jazz tot latin; in het dansteam wordt het allemaal gedanst.

Gedurende het jaar wordt er getraind voor drie eindvoorstellingen die worden opgevoerd in het theater. Er zijn geen externe docenten, de dansen worden gechoreografeerd door de leden die daar affiniteit mee hebben.

Maar AtaXia is meer dan alleen sport! Naast het harde trainen is er ook een hoop gezelligheid te vinden bij het dansteam, zowel tijdens als buiten de trainingen om. Door de wekelijkse trainingen, maandelijkse activiteiten, het jaarlijkse trainingsweekend en de optredens vormen ze een hecht team.

Het team bedankte Univé aan het einde van de show voor de sponsoring van de tanktops.

Deel dit bericht