Ga naar inhoud

19 mei 2020Gezondheid

Gekke periode geeft unieke kans voor een onvergetelijke tijd

Hoe ervaart Machteld haar zwangerschapsverlof in deze periode? Dit kersverse gezin laat zien dat je door een creatieve blik ook nú samen veel plezier en energie kunt halen uit eigenlijk hele simpele trainingen!

Hoe vul je je zwangerschapsverlof in, in de tijd dat iedereen wordt geacht zoveel mogelijk thuis te blijven?
Als er een “lockdown” moet zijn, is de tweede helft van je zwangerschapsverlof een perfecte timing. Alle vrienden en familie zijn al langs geweest om de kleine te bewonderen, en manlief werkt thuis. Een uitgelezen kans voor een kersverse moeder zoals ik om weer fit te worden en een uitgelezen kans voor een kersverse vader zoals Henk om meer tijd met z’n kindje door te brengen.

Hoe vullen wij deze tijd als gezinnetje in?
Veel wandelen, fietsen en rennen! Ik had het geluk dat ik heel fit de bevalling in ging en ook fit er weer uit kwam. Al snel kreeg ik weer de behoefte om te bewegen, en het huis uit te gaan. Wat begon met een lange wandeling achter de kinderwagen, is nu weer hardlopen geworden. En omdat Henk thuis werkt, kan ik overdag hardlopen, terwijl Floris qualitytime met zijn vader heeft. Verder proberen we ook met z’n drietjes eropuit te gaan. Meestal gaan we wandelen, maar we proberen ook andere dingen uit. Zo hebben we laatst van hardlopen en fietsen een estafette gemaakt; Floris in de bakfiets en Henk en ik wisselde elkaar af met lopen en fietsen.

Het is nu een gekke periode, maar door te kijken naar wat allemaal juist nu wel kan en mogelijk is, geeft dit ook een unieke kans om er een onvergetelijke tijd van te maken!

Deel dit bericht