Ga naar inhoud

21 november 2022Met elkaar

Een winterbuffet koken voor ouders van zieke kinderen

Een ziek kind kan niet zonder zijn ouders. In het Ronald McDonald Huis Groningen logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Beatrix Kinderziekenhuis.

Periodiek koken medewerkers van Univé in Groningen, in het Ronald McDonald Huis voor de bewoners die op dat moment in het huis verblijven. De ene keer is het Italiaans, een andere keer weer Mexicaans. Zowel ouders als vrijwilligers kunnen deze activiteit zeer waarderen.

Op woensdag 9 november 2022 zijn Lisanne, Sander, Annelies en Wouter bij het Ronald McDonald Huis geweest in Groningen.

’s Middags werd gestart met het voorbereiden van het diner. Het thema van ons menu was een stamppottenbuffet en bestond uit verschillende stamppotten met gehaktballen en speklappen. ’s Avonds konden de families genieten van de heerlijke gerechten.

Univé vindt niet alleen goede zorg belangrijk, maar ook dat ouders van ernstig zieke kinderen worden ondersteund en bij hun kind kunnen zijn. Daarom zetten medewerkers zich in voor het Ronald McDonald Huis door periodiek te koken voor ouders.

Naast betrokkenheid levert het ook persoonlijke ontwikkeling op voor de medewerkers. Het biedt nieuwe ontmoetingen en doorbreekt de dagelijkse routine. Het geeft een blikverruiming voor medewerkers en daarnaast natuurlijk veel plezier tijdens deze activiteiten.

Deel dit bericht