Ga naar inhoud

11 maart 2024Gezondheid

Een voorstelling met een traan en een lach

Hoe is het als mensen altijd vragen naar degene voor wie je zorgt, maar zelden naar jou? Broos is een voorstelling speciaal voor ouders die zorgen voor een kind dat extra zorg nodig heeft. Het toont de mooie én de nijpende kanten van een zorgverhaal. Samen met Steunpunt Mantelzorg Humanitas maakten we het mogelijk dat dertig ouders uit Groningen heen konden.

Broos is een muzikale, ontroerende en hoopvolle voorstelling over hoe je jezelf kunt kwijtraken in de zorg voor een ander en is geïnspireerd op gesprekken met moeders van een zorgintensief kind. Want wat gebeurt er als de mantelzorger omvalt? Dat kan niet. Dus gaan ze door.

De voorstelling in het Grand Theatre in Groningen was een initiatief van Steunpunt Mantelzorg Humanitas. Het steunpunt organiseert zo’n twee keer per jaar de bijeenkomst ‘Samen in gesprek’ voor ouders die zorgen voor een zorgintensief kind. De organisatie wilde ouders kaarten voor deze voorstelling aanbieden, omdat het een voorstelling is die zorgt voor herkenning én erkenning. Univé Noord-Nederland stelde dertig kaarten beschikbaar, zodat deze ouders gratis heen konden.

Zowel tijdens de voorstelling, als tijdens het nagesprek was te merken wat de voorstelling met ouders deed. Het was een mooie, indringende voorstelling met een traan en een lach!

Deel dit bericht