Ga naar inhoud

9 juni 2022Met elkaar

Bureau Woef koppelt oppashond aan oppasbaasje

Samen wandelen, lachen en knuffelen: een hond brengt veel plezier. Speciaal voor mensen die wel de lusten willen, maar niet de verplichtingen heeft Bureau Woef de oplossing: een oppashond!

Het bemiddelingsbureau koppelt namelijk honden en hun eigenaren aan 60+’ers als oppasbaas.

Samen wandelen, lachen en knuffelen: een hond brengt veel plezier. Speciaal voor mensen die wel de lusten willen, maar niet de verplichtingen heeft Bureau Woef de oplossing: een oppashond! Het bemiddelingsbureau koppelt namelijk honden en hun eigenaren aan 60+’ers als oppasbaas.

En dat is een echte win-win-winsituatie, want zowel de hond, als het baasje, als de oppas profiteert. Eigenaresse Sylvia Halmingh uit Groningen kwam op het idee toen ze zelf een hond kreeg: Sam. “Ik kon eigenlijk geen steady oppas vinden. Dat vond ik zo raar. Toen begon dit idee te leven”, blikt ze terug. “Gek genoeg was er in Noord-Nederland nog niet zoiets als Bureau Woef.”

‘Een hond is gewoon hartstikke goed voor je’
Bureau Woef koppelt hondeneigenaren aan 60+ers die tijd hebben, plezier willen beleven en liefde willen geven. “Veel mensen willen wel een hond, maar hikken aan tegen de verantwoordelijkheden. Met een oppashond heb je wel de voordelen, maar niet de verplichtingen en de kosten. Daarnaast is een hond gewoon hartstikke goed voor je. Je komt vaker buiten, wandelt meer en ontmoet mensen.”

De nieuwe dienstverlening kan rekenen op ontzettend veel mooie en leuke reacties, vertelt Sylvia enthousiast. “Mensen vinden het een goed idee. Ook het maatschappelijk stuk wordt gewaardeerd. Oppasbaasjes komen meer onder de mensen en hondeneigenaren kunnen met een gerust gevoel aan het werk.” En de honden? “Die zijn helemaal blij. Geen hond is gemaakt om de hele dag alleen thuis te zitten.”

Vertrouwensband opbouwen
Omdat ze het belangrijk vindt dat hond en oppas een vertrouwensband opbouwen, koppelt ze een vast baasje aan een vaste hond. Daarnaast wil ze de oppassers iets extra’s bieden. “Als bedankje wil ik één keer per jaar speciaal voor hen een uitje organiseren. Om ervaringen uit te wisselen en nieuwe mensen te leren kennen.”

Nieuwsgierig geworden naar Bureau Woef? Op de website is meer informatie te vinden.

Deel dit bericht