Ga naar inhoud

19 mei 2020Gezondheid

Blijf gezond en sport veilig

Mijn naam is Dick, 52 jaren jong, woonachtig in stad Groningen en werkzaam als databasebeheerder bij het UMCG.

Begin maart verhuisden we vanuit het statige oude pand aan de Bloemsingel verhuisd naar de kantoortuin in het Zusterhuis. 

Het wordt nog steeds zo genoemd alhoewel er denk ik al decennialang geen verpleegster (m/v) meer bivakkeren.

Met mijn jarenlange ervaring met werken in kantoortuinen was ik niet erg blij met deze stap en velen met mij mee. En alsof de duvel er mee speelde kwam een week later de lockdown en werden we geacht zoveel mogelijk thuis te werken. Als je gewend bent om met 3 beeldschermen te werken is een klein laptopscherm niet de ideale situatie. Gelukkig was het mogelijk apparatuur in bruikleen te krijgen, dus 2 grote schermen meegenomen naar huis en een thuiskantoor ingericht. Zo kan ik toch mijn werkzaamheden doen. Wel is het qua werkzaamheden rustiger geworden. Gelukkig hebben softwareleveranciers gratis online trainingen opgezet dus we kunnen op deze manier nog wat extra kennis op doen gedurende deze periode. En eventueel ook nog wat certificaten halen. Uren deel ik een beetje flexibel in en probeer ook de nodige beweging te krijgen, want ik mis uiteraard mijn dagelijkse wandeling naar het bedrijfsrestaurant. Dat heeft overigens wel weer als voordeel dat ik ook al anderhalve maand geen kroketten of kaassoufflés heb gegeten. Want tijdens de lunch wil ik wel een warme hap en als er in het bedrijfsrestaurant niet een soep wordt opgediend die mijn goedkeuring doorstaat dan wordt het steevast een snack.

Een enkele keer inmiddels mijn lunchpauze wat verlengd door net voor de lunch een rondje te gaan rennen. Sinds een kleine 10 jaar ben ik redelijk fanatiek hardloper. Het hardlopen staat de laatste tijd wat op een lager pitje. Motivatie is minder. Zeg maar een loopdipje. Daarentegen ben ik wel meer gaan fietsen en dan met name op de racefiets. Daar heb ik nog wel leuke uitdagingen. En op Koningsdag resulteerde dat in een recordafstand toen er een challenge was om 53 kilometer te fietsen. Net daarvoor een route samengesteld van ruim 100 kilometer dus 53 zou wat aan de korte kant worden. Deze uitdaging omgezet naar 3x53km en zo fietste ik ruim 159 kilometer door Groningen en Friesland. De volgende fietsuitdaging voor dit jaar is een afstand van 200 kilometer af te leggen op één dag. Met goede weersomstandigheden, lees: niet al te harde wind, moet dit mogelijk zijn.

Wel fijn zou het dan zijn als er weer terrassen open zijn om eens een rustpauze te pakken op een terras onder het genot van een hapje en een drankje. Afgelopen maandag was het behelpen met wat boterhammen, bananen, Vlugge Japies en 3 bidons met drank (water en cola). En qua drank was dat toch niet voldoende, maar gelukkig fietste ik langs een tankstation waar ik bidons bij kon vullen. Uitdagingen qua lopen heb ik niet meer, behalve dat ik nog de Martinimarathon eens uit wil lopen. Twee keer deelgenomen en twee keer voortijdig uitgestapt. Of het de komende editie gaat worden…  eerst ook maar eens wat overgewicht kwijt raken alvorens ik me weer op langere hardloopafstanden wil storten.

En hoe sport ik? Solo. En passeer ik tijdens het hardlopen anderen dan houd ik even de adem in. Ik ga niet met mondkapjes rennen. En fietsend idem dito.

Blijf gezond en sport veilig.

Groeten van Dick

Deel dit bericht