Ga naar inhoud

11 mei 2020Gezondheid

Blijf bewegen!

Vanaf februari 2019 is Inge Jongman wethouder namens de ChristenUnie in Groningen. Haar politieke insteek is dat zij graag kijkt of hoort waar beleid of uitvoering anders of beter kan.

Daarbij maakt zij geen onderscheid tussen stoeptegels of beleidsnota’s; het grote en het kleine verdient dezelfde aandacht. De wethouder houdt ervan om in gesprek te gaan met inwoners en te ervaren wat er leeft. “Een prachtige portefeuille waarbij ik mij wil inzetten voor een gemeente Groningen, waarin we oog hebben voor elkaar. Waar we samen zorgen voor elkaar en voor de toekomst van onze kinderen.”

Beste sporter,

Het is een bijzondere tijd waarin we leven. Waar we als mensen graag contact hebben met elkaar, tijdens het sporten maar ook in onze maatschappij, worden we nu geacht zo weinig mogelijk elkaar te ontmoeten. Alle sportvoorzieningen zijn gesloten en dat is een hele vreemde gewaarwording.

Voor sporters, sportverenigingen en sportclubs is het vaak nu de tijd om buiten te kunnen sporten. Toch mag het even niet. Ook op de openbare plekken moeten we afstand houden om elkaar te beschermen.

Tegelijk zie ik om mij heen dat er veel gewandeld en gefietst wordt om fit te blijven. Er zijn heel veel hardlopers die een rondje Stadspark of Beijumerbos rennen om de conditie bij te houden.

Ik vind het heel mooi om te zien dat er in deze periode allerlei initiatieven ontstaan zoals de Fit Challenge 30 samen tegen Corona van atletes Erika Broekema en Menke Knol. Er doen nu al meer dan 1000 mensen mee aan dit initiatief. Erika en Menke dagen de deelnemers uit om 30 minuten in beweging te blijven. Het bewegen gaat via de app Strava. Via deze app kun jezelf je activiteit uploaden en dit kan wandelen zijn, fietsen of hardlopen. Het maakt niet uit, zolang het maar minimaal een halfuur per dag is. Blijven bewegen is goed voor je conditie maar ook zeker voor je humeur. Dus aarzel niet en meld je aan.

In ieder geval wens ik iedereen veel gezondheid toe. En blijf in beweging en houd jezelf fit.

Vriendelijke groet,

Inge Jongman
Wethouder sport
Gemeente Groningen

Deel dit bericht