Ga naar inhoud

12 mei 2020Gezondheid

Bewegen geeft rust in mijn hoofd en houdt mijn lijf zo fit mogelijk

Vrijdag 13 maart 2020 kwam er een abrupt einde aan de vakantieweek van Marie-José. Of ik naar het ziekenhuis kon komen om mijn collega’s te helpen met het afbellen van patiënten.

En dan staat op eens de hele wereld op zijn kop.

Tot deze dag liep ik drie keer per week hard en ging ik twee keer per week naar de sportschool. Ik keek uit naar de kwart marathon in Rotterdam en was in training voor de Roparun, een estafetteloop van Bremen naar Rotterdam, met team 61 Martini Ziekenhuis, tijdens het Pinksterweekend.
Nu is het allemaal anders. In het ziekenhuis is het stil in de gangen, eten we op onze werkplek, zien we zo weinig mogelijk patiënten en werken zoveel mogelijk collega’s vanuit huis.

Mijn sporten is gereduceerd tot drie keer per week hardlopen en geloof me, na een hele dag spreekuren afbellen (gelukkig alleen begripvolle patiënten) ben ik echt toe aan een rondje rennen door het dorp.
De sportschool is gesloten, dus nemen we een keer extra de trap en gaan we op een “rustdag” een stuk wandelen. Mijn hoelahoep heb ik inmiddels afgestoft. Want ondanks het feit dat alle mooie grote evenementen zijn afgelast, er komt er een tijd dat we weer mogen. Daar kijk ik naar uit.

Bewegen geeft rust in mijn hoofd en houdt mijn lijf zo fit als mogelijk is. Hopelijk biedt een fit lijf voldoende kracht om een eventueel corona virus het hoofd te bieden. Een dubbele reden om mee te doen met de challenge.

Deel dit bericht