Ga naar inhoud

26 juni 2023Supporter van Sport

Avondvierdaagse Haren: ook na drie avonden volgt natuurlijk een medaille

Dit jaar liepen de 2400 deelnemers van de Avondvierdaagse in Haren geen vier avonden hun route, maar slechts drie. Code oranje gooide op de dinsdagavond roet in het eten. Het mocht de pret gelukkig niet drukken.

Want ook na drie avonden volgde een intocht met verschillende muziekbands en de uiteindelijke beloning: die prachtige medaille. Een verslag van onze collega en deelnemer Hans Schieving: "Vanuit Groningen-Zuid sluiten ieder jaar honderden kinderen aan bij de grote Avondvierdaagse-menigte in Haren. Het sportpark van de plaatselijke voetbalclubs vv Haren en Gorecht biedt net genoeg ruimte om iedereen op te vangen. Het vertrekken kost dan ook altijd veel tijd. Het geschuifel duurt zeker de eerste twintig minuten maar niet getreurd, in de rugzak van de meesten zit van allerlei lekkers.

Gelukkig staat de lokale groenteboer Berends er ook met een frisse appel ter compensatie. De avonden gaan kriskras door Haren en ommeland. Op deze manier leer je de straatjes en paden wel kennen. En vele ouders natuurlijk. Emma, Benjamin, Audrey, Tom en Jule kennen we zo ongeveer wel. De bijbehorende papa’s en mama’s veel minder. En dat verandert als je samen door de regio wandelt. Dat is het mooie aan dit evenement. Het is voor iedereen te doen, zeer betaalbaar en de medaille is voor alle kinderen haalbaar. Het zou eigenlijk een verplicht onderdeel van alle scholen moeten zijn: wandelles! Gelukkig zien veel ouders het ook zo, en als nostalgie! Alleen het ‘potje met vet …’ is wel verdwenen. Het klinkt ook niet meer zo gezond. Het zou nu een ‘bakje met snoeptomaatjes ….’ moeten zijn. Wie begint?"

Deel dit bericht