Ga naar inhoud

21 februari 2022Supporter van Sport

Atletiek is voor iedereen, ook als het niet helemaal vanzelf gaat

Deze kinderen doen aan Frame Running. Het is een opkomende sport voor mensen die met een beperking toch graag aan atletiek willen doen.

Soms gaat lopen wel, of heel kort of eigenlijk niet. Dan is Frame Running echt een oplossing. Het is dus eigenlijk bewegen en hardlopen met behulp van een driewielig frame.

Een frame biedt steun en ze kunnen er snel mee uit de voeten. Twaalf kilometer per uur is voor sommigen nu al haalbaar. En dat is voor een buddy ernaast echt stevig doorrennen, zo’n vijf minuten per kilometer. Voor een ander, die normaal in een rolstoel zit, is het zelfstandig kunnen bewegen over honderd of tweehonderd meter al een waanzinnige ervaring. En iedere week boeken ze vooruitgang!

Groningen Atletiek heeft nu inmiddels acht  jeugdige Frame Runners die de afgelopen maanden al echt stappen hebben gemaakt. Gisteren zei een moeder die haar zoon ophaalde: “Ik wilde dat we hier tien jaar geleden al aan hadden kunnen deelnemen”. Haar zoon is dankzij het frame geheel zelfstandig in staat van pion naar pion meters te maken. Dit terwijl hij eigenlijk continue gekluisterd is aan zijn maatwerkrolstoel. Dan doet zo’n opmerking van deze moeder je wel wat.

We gaan hier de komende jaren meer van zien want dit is zo’n laagdrempelige sport én atletiek is de moeder aller sporten. Fitter worden begint bij bewegen. Voor iedereen op haar of zijn manier! Op de foto staan Julie, Issam, Bente en Zoë. Zij trainen wekelijks samen, weer of geen weer! Zoë helpt ook vaak een handje, met of zonder frame. Gewoon, omdat je met iedereen plezier kan hebben, aldus Zoë!

Deel dit bericht