Ga naar inhoud

3 juni 2021Met elkaar

Noordergeheim brengt je naar mooie, onontdekte plekken

Op hun website Noordergeheim.nl zijn de mooiste onbekende plekken in Groningen, Drenthe en Friesland te vinden.

Denk aan goede restaurants, leuke wandelroutes, mooie overnachtingsplekken en de fijnste (kringloop)winkeltjes. 

Hilde en Mirjam, medewerkers van Univé, reizen nu bijna drie jaar door de Noordelijke provincies op zoek naar de mooiste plekken en de leukste activiteiten. De twee teammanagers kwamen op het idee voor Noordergeheim tijdens een brainstormsessie. “We wilden meer met onze creatieve kant doen”, legt Hilde de Boer uit Harkstede uit. “Toen kwam Hilde met het idee van een boek met allemaal tips”, vult Mirjam Tilstra uit Assen aan. “Maar dat zou een langdurig proces worden en wij wilden sneller. Zo kwamen we op het idee voor de website en later de Facebookpagina en het Instagramaccount.”

Buiten zijn
De tips van Hilde en Mirjam vallen op en worden gewaardeerd. Niet alleen worden hun avonturen op Instagram door bijna 1700 mensen gevolgd, ook staat er binnenkort een interview met het tweetal in Seasons, een magazine voor echte buitenliefhebbers. “Hartstikke leuk natuurlijk. We doen dit buiten ons werk voor Univé om, echt in onze vrije tijd en gewoon omdat we het zo leuk vinden”, vertelt Hilde enthousiast. “Het is heerlijk om zoveel buiten te zijn.”

Dromen
Als het aan het tweetal ligt breiden ze hun activiteiten voor Noordergeheim steeds verder uit. “Het is zo leuk om dingen te bezoeken en te ontdekken en met mensen te praten over hun drijfveren, dromen en plannen”, vertellen ze enthousiast. “We horen onderweg veel mooie verhalen. Onze droom is om de hele dag op pad te zijn en daarover te kunnen schrijven. Daarom hebben we ook besloten dat 2021 hét jaar van Noordergeheim moet worden”, klinkt het ambitieus.Auto- en fietsroutes

Hilde en Mirjam zitten dan ook vol plannen. Eén van hun ideeën is het uitzetten van auto- en fietsroutes door Groningen, Drenthe en Friesland. “Bijvoorbeeld een culinaire route, een antiekroute of een route langs leuke projecten. Zodat mensen een dag op pad kunnen. Een soort struintocht. Natuurlijk ook langs lokale ondernemers. Helemaal in deze tijd is het fijn om lokale ondernemers te kunnen steunen. Want dicht bij huis is genoeg te zien en te beleven.”

Tip in de regio

Appingedam
Even terug wandelen naar de 18e eeuw >>

Assen
Wandeling Het Sprokkelspoor bij Grolloo >>
Wandelingen met weidse vergezichten op het Hijkerveld >>
Wandelen in het oude gebruiksbos in Zeijen >>
Rondje Tweelingen door het Hart van Drenthe >>
Boerderijwinkel Zorg & Natuur >>
Op de fiets langs het Deurzerdiep >>


Noordenveld
Wandelen over kronkelpaadjes en weilanden >>
Ervaar een magische sfeer in het Mensingebos >>
Op avontuur op het donderpad >>

Groningen
Puur en eerlijk eten zonder menukaart >>

Uithuizen
Genieten van ambachtelijke streekproducten bij Zorgboerderij Pieterburen >>

Winsum
Genieten van ambachtelijke streekproducten bij Zorgboerderij Pieterburen
Bijzonder overnachten bij Maison Crepe

Zuidlaren
Afwisseling en avontuur op het Boswachterspad >>


Deel jouw tip
Ken je ook leuke, onbekende plekken, een bijzondere kwekerij, theetuin of winkel of een mooie wandelroute? Geef ze vooral door aan Hilde en Mirjam. Dat kan via noordergeheim@outlook.com. En wie weet proberen zij binnenkort jouw tip uit!

Volg Hilde en Mirjam en kijk voor de meest actuele tips op:
https://www.instagram.com/noordergeheim
https://www.facebook.com/noordergeheim

En/of bekijk hun website: www.noordergeheim.nl

Deel dit bericht