Ga naar inhoud

13 april 2021

Met elkaar leuke activiteiten ondernemen

Scouting Vinchem is in 1986 opgericht om scouting mogelijk te maken voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 18+ in de omgeving van gemeente Winsum en omstreken.

Vanaf die dag verzorgt de vereniging bijna wekelijks de mogelijkheid voor kinderen om zich spelenderwijs te ontwikkelen. In 2021 bestaat de vereniging 35 jaar, tijd voor wat extra feestelijkheid.

Er worden ‘opkomsten’ georganiseerd voor kinderen van 6 t/m 18 jaar. Daarnaast is er voor de 18+’ers ook de mogelijkheid om zelf leuke opkomsten te organiseren. Ook zorgen zij voor de ondersteuning in onze vereniging op gebied van leidinggeven aan de speltakken, onderhoud van ons materiaal en het besturen van de vereniging.

Er is een afwisselend programma opgesteld en jaarlijks worden er ook twee kampen georganiseerd waar samen op open vuur wordt gekookt op eigen gemaakte vuurtafels, je kunt slapen in een tent en er wordt  samengewerkt met de opbouw van een eigen kampterrein. Alles samen maakt dat je met z’n allen een leuk kamp hebt. De leukste verhalen en avonturen worden tijdens dit soort evenementen beleefd.

Heldendaden moeten worden beloond
Op vrijdagavond 29 november 2019 raakt een 71-jarige Winsumer aan de Medenerlaan in zijn woonplaats te water. Zonder de leden van Scouting Vinchem had dat zomaar anders kunnen aflopen. Een lid was namelijk op weg naar huis toen ze het hulpgeroep van de man hoorde. Na enige aarzeling besloot ze te bellen en hulp te vragen. Vijf andere leden van de vereniging kwamen direct naar de opgegeven plaats.

Met z’n zessen speurden ze met zaklantaarns de sloten af en werd zo de man gevonden. Twee leden bedachten zich geen moment, sprongen in de sloot en haalden de man uit het water. Op de kant werd hij direct toegedekt met jassen. De man werd met onderkoelingsverschijnselen in de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na een nachtje ter observatie mocht hij gelukkig weer naar huis. Een bijzondere actie van de leden, die natijd door de burgemeester van de toenmalige gemeente Winsum in het zonnetje werden gezet.  

Geen feest, wel vlaggen
Ook Univé Noord-Nederland wilde Scouting Vinchem graag een blijk van waardering geven voor de verrichte heldendaad. Daarnaast bestaat de vereniging in 2021 precies 35 jaar, een extra reden om wat bijzonders te doen. Zo’n jubileum had groots gevierd moeten worden, maar dat is vanwege de coronamaatregelen helaas niet mogelijk. Daarom heeft Univé Noord-Nederland de nieuwe vlaggen – die bedrukt zijn met het groepslogo – gesponsord.

Scouting Vinchem en Winsum
Het groepslogo is voor Scouting Vinchem erg belangrijk. Het verbindt hen samen als één grote groep: een groep enthousiaste scouts die graag samen leuke activiteiten onderneemt. Daarnaast verbindt het logo de vereniging met Winsum. In het logo is namelijk de welbekende Jeneverbrug verwerkt. Deze is in samenwerking met scouting Vinchem op 26 juni 1993 na renovatie officieel heropend.

En oh ja, dat feest? Dat houden we volgens Scouting Vinchem nog te goed!

Meer informatie: https://vinchem.nl

Deel dit bericht