Ga naar inhoud

8 december 2022Gezondheid

Hoe moet je handelen wanneer je kind een ongeluk krijgt?

Hoe moet je handelen bij een botbreuk, valpartij, koorts of insult? Of bij een bloeding, verslikken of stikken?

Op woensdagavond 30 november 2022 hebben circa twintig leden deelgenomen aan de cursus kinder-EHBO in kindcentrum Marciaborg in Rasquert.

Na ontvangst kreeg de groep informatie over wat je moet doen als een kind in je omgeving een ongeluk krijgt. Dit ging voornamelijk over het behandelen van schaafwonden, brandwonden, voorkomende eerste hulp bij baby’s en heel kleine kinderen en hoe te handelen bij verstikking.

Ook is er besproken wat je zelf in en om het huis kunt doen om ongelukken te voorkomen en wat je aan verzorgingsmaterialen in huis zou moeten hebben om adequaat hulp te kunnen bieden. Er werd de gehele avond aandachtig geluisterd en er was een leuke interactie tussen de deelnemers en de instructeur. Een avond waarbij deelnemers het gevoel hadden iets te hebben geleerd waar ze ook daadwerkelijk in de praktijk wat mee kunnen.

Aanleiding voor de workshop is dat veel mensen niet weten wat ze moeten doen als er iets met een kind gebeurt. Wist je dat er elk jaar ongeveer 140.000 kinderen na een ongeluk rondom huis op de spoedeisende hulp belanden?

Een ongeluk zit in een klein hoekje, helemaal bij kinderen. Na de workshop weten de deelnemers wat ze moeten doen.

Deel dit bericht