Ga naar inhoud

14 februari 2019Met elkaar

Fleurige rollators

Om de lente aan te kondigen en de bewoners een gezellige dag te bieden werden er in het kader van NL DOET 2019 activiteiten georganiseerd in Allegunda Ilberi.

Een leerling van de zeevaart school uit Delfzijl, een dorpencoördinator, een wethouder van de gemeente Hogeland en 4 medewerkers van Univé waren op vrijdag 15 maart van 9.30 tot 13.00 uuraanwezig om de klus te klaren.

Na een korte rondleiding door het gebouw en bezichtiging van een appartement stonden er circa 50 rolstoelen en rollators klaar om schoongemaakt en voorzien te worden van een kleurige bel, lampje of andere versiering. 

Na gedane arbeid was er een heerlijke lunch voor de vrijwilligers klaar gemaakt en hebben we met bewoners lekker gegeten en gezellig nagepraat.


In Alegunda llberi zijn appartementen voor ouderen die zelfstandig wonen, maar die wel een beroep willen doen op zorg en andere dienstverlening. Daarnaast is er een verpleegunit waarouderen met dementie wonen. 

Uitzonderlijk is de nieuwe manier van wonen en zorg hier door de combinatie van zorg- en verpleegplaatsen. Deze nieuwe aanpak komt tegemoet aan de wens van veel ouderen. 

Kijk voor meer informatie: Zorgcentrum Alegunda Ilberi

Univé vindt het belangrijk dat medewerkers zich lokaal inzetten voor de maatschappij. Naast betrokkenheid bij lokale organisaties levert het ook persoonlijke ontwikkeling op voor de medewerkers. Het biedt nieuwe ontmoetingen en doorbreekt de dagelijkse routine. Het geeft een blikverruiming voor medewerkers en daarnaast natuurlijk veel plezier tijdens de activiteiten.

Naast NL Doet organiseert Unive Noord-Nederland op jaarbasis ongeveer 60 activiteiten bij verschillende organisaties. Iedere medewerker kan hieraan 6 uur per jaar tijdens werktijd besteden.

Deel dit bericht