Ga naar inhoud

10 september 2020

Een boerderij die ruimte geeft aan natuur en cultuur en waar je je welkom voelt

Eikemaheert is een biologisch landbouwbedrijf in Loppersum (Groningen). Op bijna 30 hectare doen ze aan akkerbouw, houden ze vleeskippen en telen ze fruit, klaverzaad en zomerbloemen.

De kippen lopen als ze oud genoeg zijn buiten, onder appelboompjes en inheemse struiken. Het ideaal van het bedrijf is een boerderij die ruimte geeft aan natuur en cultuur, waar lekkere en verantwoorde producten te vinden zijn en waar je je welkom voelt.

Eens in de vier weken worden er producten van eigen boerderij en van enkele collega’s uit de buurt aangeboden middels een huisverkoop.

In september 2020 gingen Eelco, Klaas-Jan, Piet, David en Gerhard, medewerkers van Univé op plukavontuur in de boomgaard.

‘s Ochtends om 08:30 uur werd gestart met een introductie door de eigenaren Piet Glas en Angela Rijnen. Zij vertelden over de geschiedenis van het bedrijf en wat er allemaal verbouwd wordt.

Rond 08:45uur werd er gestart met het plukken van de appels in drie groepen. Er waren twee ervaren appelplukkers aanwezig die instructies gaven. Het weer was fantastisch. En voor iedereen was er een petje meegenomen door David. Appels tot een bepaalde grootte kwam in de grote houten kist. Appels die te groot waren voor de groothandel worden op de boerderij verkocht aan consumenten en restaurants in de omgeving. Appels met een plekje kwam in een aparte kist, hiervan wordt appelsap gemaakt.

Rond 10 uur was er tijd voor koffie met daarbij een plak koek met boter. Rond 10:30 uur kwam er een fotograaf van www.nieuweoogst.nl.  

Het avontuur duurde tot 12:30 uur waarna er nog een korte rondleiding door de pluimveeschuur werd gegeven. Daarna werd de ochtend afgesloten met  soep. Na afloop kreeg iedereen een zak met appels en erwten (wonder van Scheemda) mee als dank voor het helpen. Het helpen werd heel erg gewaardeerd. Het was een erg geslaagde ochtend en de verzorging (eten/drinken) was goed voor elkaar.

Meer informatie: www.eikemaheert.nl

Bij Univé Noord-Nederland steken we graag onze handen uit de mouwen. Ook letterlijk, zoals tijdens ons plukavontuur bij Eikemaheert in Loppersum, waar verschillende Univé-medewerkers hielpen bij het plukken van de overheerlijke Santana-appels. Leuk ook, om eens te ervaren hoe een werkdag van één van onze klanten eruitziet.

Deel dit bericht