Ga naar inhoud

8 november 2021Met elkaar

Dankzij speciale actie 75 kerstpakketten voor Bedumers

Nu kerst weer dichterbij komt, beginnen op veel plekken de voorbereidingen van tal van mooie acties. In Bedum zorgen vrijwilligers samen met bedrijven ervoor dat er op 75 adressen kerstpakketten kunnen worden gebracht.

De hartverwarmende actie is acht jaar geleden gestart door Robert Jan Kooijmans. Al snel kreeg hij hulp van vier andere vrijwilligers Annika Geerds, Jet Kessels, Annelies Zwaagman en Caroline Kuiper. Samen zorgen ze ervoor dat er ieder jaar tientallen mensen verrast worden met een mooi goedgevuld kerstpakket. “De actie is begonnen met een paar pakketten en flink gegroeid. Dit jaar kunnen we 75 pakketten uitdelen”, legt Caroline uit. Dat komt vooral door 85 ondernemers uit - de voormalige gemeente – Bedum die ieder jaar weer een bijdrage doen. “We zien dat bedrijven die zich eenmaal hebben aangesloten blijven. Zo kunnen we steeds meer.”

‘Bijzondere ontmoetingen en gesprekken’
Sommige bedrijven kiezen ervoor om producten te doneren, andere bedrijven ondersteunen de actie financieel. Van het geld dat binnenkomt worden bij lokale leveranciers artikelen gekocht voor in de kerstpakketten. Bedrijven die meedoen, krijgen vervolgens de kans een aantal pakketten weg te brengen. “Dat levert bijzondere ontmoetingen en gesprekken op. Soms zijn mensen zo blij dat ze helemaal geëmotioneerd zijn”, vertelt Caroline. “Die blijdschap geeft een heel voldaan gevoel.”

Steuntje in de rug
De pakketten moeten mensen een hart onder de riem steken. Dat kunnen Bedumers zijn die een financieel zwaar jaar hebben gehad, te maken kregen met flinke tegenslag of inwoners die om een andere reden een steuntje in de rug kunnen gebruiken. “Helemaal nu in coronatijd is het belangrijk dat we denken aan onze medemens en onze naasten of bijvoorbeeld buren laten weten dat we aan ze denken.”

Aanmelden
Ken jij iemand die in aanmerking komt? Die bijvoorbeeld gezondheidsproblemen heeft, eenzaam is of om een andere reden een moeilijke tijd doormaakt? Je kunt tot en met 10 december 2021 iemand opgeven via a_dijkhuis@hotmail.com.

Deel dit bericht