Ga naar inhoud

8 oktober 2020Wonen

Bijzondere ontdekking tijdens taxatiedag: ‘Ik had geen idee’

Mensen weten vaak niet wat ze allemaal aan bijzonderheden in huis hebben. Daarom organiseert Univé in Noord-Nederland taxatiedagen. Tijdens de dag in Bedum kwam een klant langs met ringen van ruim 400 jaar oud.

De taxatiedag is inmiddels alweer even geleden, maar taxateur en Univé-medewerker Edwin Schepers kan nog blij worden van de ontdekking. “Ik zie in mijn werk veel ringen langskomen, maar deze waren echt heel mooi. En zowel historisch, als qua waarde bijzonder. Zulke ringen liggen ook in musea.”

Adviseur Particulieren én gediplomeerd taxateur

En als iemand het kan weten dan is dat Edwin Schepers wel. Door de jaren heen heeft hij namelijk al heel wat bijzondere spullen voorbij zien komen. De Adviseur Particulieren bij Univé Noord-Nederland heeft daarnaast een eigen bedrijf en is gecertificeerd en gediplomeerd Register-taxateur. 

Even stil van

De Univé-klant vond de ringen in oude bouwgrond. Als hobby gaat hij regelmatig met een metaaldetector stukken land af. De man – die anoniem wil blijven – wist niet dat hij al een poosje zulke bijzondere ringen in huis had. “Ze lagen al 2 jaar op de vensterbank. Ik had geen idee”, vertelt hij. “De taxateur was gelijk heel enthousiast. Ik was er wel even stil van. Ik ga al jaren met de metaaldetector op pad, dan vind je wel eens wat, maar dit...”

Alleen voor de allerrijksten
De ringen zijn duizenden euro’s waard en volgens Edwin erg speciaal. “Hier komen er per jaar maar een paar van boven de grond”, legt hij uit. “Dit soort vondsten maken je blij.” Volgens de taxateur zijn beide ringen gemaakt van gouden munten en zit er in één ring een steen uit het vroegere Perzië. “Dat was alleen weggelegd voor de allerrijksten. Dat zo’n steen vroeger al zo’n weg heeft afgelegd en zoveel landen heeft doorkruist maakt het extra bijzonder.”


Univé Taxatiedagen
Dit najaar organiseert Univé Noord-Nederland voor haar leden op verschillende locaties tien gratis taxatiedagen. Heeft u ook een bijzonder voorwerp waar u meer over wilt weten? De komende maanden staan er nog verschillende taxatiedagen op het programma. Welke en of deze  taxatiedagen doorgaan is alleen op dit moment door de coronamaatregelen onzeker.

Deel dit bericht