Ga naar inhoud

5 februari 2024Supporter van Sport

Bedumer Winterloop haalt €100.000,- op voor KRF

Ieder eerste weekend van februari is het tijd voor de Bedumer Winterloop. Tijdens de jaarlijkse sponsorloop wordt – dit jaar voor de 14de keer – geld ingezameld voor het goede doel. De opbrengst van de sponsorloop en alle activiteiten eromheen gaat namelijk naar het UMCG Kanker Researchfonds (KRF).

Het KRF steunt wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Dit jaar werd er ruim €100.000,- ingezameld, een prachtig resultaat én een nieuw record. Univé Noord-Nederland steunt de Bedumer Winterloop op verschillende manieren. Als sponsor maakten we bijvoorbeeld een boog en hekken mogelijk.

Daarnaast deden verschillende medewerkers mee aan de activiteiten en zette Elisa Raats (particulier adviseur) haar Persoonlijk Sponsorbudget in. Ze gebruikte haar sponsorbudget van Univé om mee te doen aan een avondcircuittraining in de sportschool. “Het was een vermoeiende avond, maar zeker de moeite waard. En fijn om hierin gesponsord te worden door mijn werkgever, want het gaat om een ontzettend goed doel!”

Schaderegelaar Sandra Wieringa liep mee met de wandeltocht van de Bedumer Winterloop. “Het was een mooie tocht door het Groninger landschap rond Bedum. Ik heb genoten van de dieren in de weilanden, de mooie vergezichten en de dorpen waar de tocht doorheen ging.”

Jan Willem Medendorp (data-analist) deed samen met zijn kinderen voor Univé mee aan de bedrijvenloop. “Het waren leuke rondes van 400 meter, waarbij de speaker genoeg aandacht gaf aan de bedrijven die aan het meelopen waren. De grote vriendelijke reus van Univé; ik heb het vaak horen langskomen”, lacht hij.

Deel dit bericht