Ga naar inhoud

4 juli 2022Met elkaar

Autoschade schatten op zomermarkt in Bedum

Onze partner autoschadespecialist Mourits had op 18 juni 2022 tijdens de markt in Bedum op het Versplein een auto geplaatst met een flinke kras en deuk erin.

Aan de bezoekers van de beurs de opdracht om een schatting te geven van wat zij denken dat het herstel aan deze auto zou kosten. De markt wordt altijd tezamen met de wielerronde Omloop van Bedum georganiseerd.

Al snel bleek dat dit een moeilijke opgave was. De meest gehoorde opmerking was toch wel: ‘Ach, daar heb ik toch helemaal geen verstand van’. Veel mensen durfden toch een gokje te wagen, want er stond namelijk een leuke prijs op het spel. Diegene die met zijn/haar schatting het goede antwoord zou geven of hierbij het dichtst in de buurt zou komen kon namelijk een Weber BBQ met bon van de Waddenslager winnen. Wie wil er nu niet een voor de deur tijdens de zomer.

Uiteindelijk hebben zo’n 100 mensen een schatting van de schade gedaan. De bedragen varieerde van 150 tot 6.000 euro. Dat laat toch wel zien dat het erg lastig is om een bedrag in te kunnen schatten bij een dergelijke schade. Het uiteindelijke schadebedrag is door autospecialist Mourits vastgesteld op 1.659,56 euro. De winnaar zat hier aardig dichtbij met een schatting van 1.650 euro!

Naast het schatten van de schade werden de bezoekers van de zomermarkt door Univé ook nog voorzien van een flesje zonnebrand. Dat was geen overbodige luxe op deze zonnige dag!

Deel dit bericht