Ga naar inhoud

17 november 2022Met elkaar

Wijkdiner in De Wijde Blik: ‘Dit is echt een groot uitje’

“Nummer 56. 44. 33. Bingoooo”, klinkt het door de zaal. Dan is het even spannend, is het een foutieve Bingo of hebben we een winnaar? En ja hoor, de Bingo klopt. Applaus vult de zaal en de man wordt beloond met een mooi prijzenpakket. 

Met grappen en grollen leidt Henk de Haan de ruim 100 gasten in de zaal door de Bingo heen. De senioren zijn op uitnodiging van Univé Noord-Nederland, Distrivers en Interzorg in De Wijde Blik in Assen op 16 november 2022 aanwezig voor een gratis wijkdiner. Het wijkdiner bestaat uit een gezellig etentje met leeftijdsgenoten, de bingo met leuke prijzen en een prachtig optreden van het Eelder Bloemenkoor.

Op de foto v.l.n.r.: gasten Koos Van den Bos en Bert Philips

Nieuwe mensen ontmoeten
Univé Noord-Nederland en Distrivers organiseren in 2022 en 2023 in verschillende zorginstellingen in Noord-Nederland wijkdiners, speciaal voor senioren uit de omgeving van een woonzorgcentrum. De diners zijn geheel gratis. Het is een mooi moment om (nieuwe) mensen te ontmoeten of met oude bekenden bij te kletsen en om kennis te maken met de faciliteiten van het woonzorgcentrum. Want ook buurtbewoners kunnen daar terecht voor allerlei zaken, zoals leuke activiteiten of voor een hapje eten in het restaurant.

Twee van de gasten zijn Bert Philips (71) en Koos Van den Bos (96). Beiden komen uit de omgeving van De Wijde Blik. Toen Philips door Univé werd uitgenodigd voor het wijkdiner, moest hij meteen aan Van den Bos denken. “Ik dacht: dat is wat voor Koos. Maar al snel bedacht ik me dat we ook wel samen konden gaan.”

“Een heel fijne avond”
Van den Bos was meteen enthousiast: “Ik ben vroeger weleens met mijn vrouw bij het kerstdiner van Univé geweest. Dat is me goed bevallen. Sinds mijn vrouw overleden is, ben ik alleen. Ik voel me vaak eenzaam. Dan is dit echt een groot uitje. Ik vind het een heel fijne avond.”

Philips knikt. Hij herkent het gevoel van Van den Bos. “Ik had een gehandicapte dochter. Ze woonde bij mij, dus ik zorgde voor haar. Sinds ze overleden is, merk ik dat ik alleen ben. Dan zijn dit prachtige momenten. Het is fijn om contacten op te doen en nieuwe mensen te leren kennen.”

Bijzonder diner
De bezoekers van het wijkdiner in De Wijde Blik kregen een bijzonder diner voorgeschoteld; de gerechten waren namelijk biologisch. Veel ingrediënten zijn geleverd door biologische boerderij Botmas. En dat het eten goed smaakte was te merken als één van de gangen werd geserveerd. Waar er tussen de gangen door volop werd gekletst, werd het tijdens het eten bijna muisstil.

Na een afsluitend optreden van het Eelder Bloemenkoor zat het wijkdiner in Assen er weer op. Uit de vele positieve reacties bleek dat iedereen had genoten. Of zoals één van de gasten het bij het verlaten van de zaal samenvatte: “Deze avond had niet beter gekund.”

Deel dit bericht