Ga naar inhoud

23 april 2020Gezondheid

Tulpen uit.......

Univé is al een paar weken bezig met een tulpenactie. Half april 2020 werden de tullpen uitgedeeld in regio Assen en Rolde.

In alle vroegte waren medewerkers met bestelbussen en aanhangers naar de kweker gereden om dit keer met de maximaal mogelijk lading van 1400 bossen tulpen terug te komen bij kantoor Assen en bij een medewerkster in Rolde voor haar huis. Naast veel medewerkers, ook van de Centrale Univé Organisatie, stonden al klaar om aan de slag te gaan. Daarnaast waren er mensen van Sudoda-Desto (volleybalvereniging in Assen) aangesloten om mee te helpen.

Er waren zelfs meer mensen dan vooraf opgegeven! De organisatie moest daarom even creatief met de reeds gemaakte verdeling omgaan, maar dat lukte goed met behulp van een schaar (knippen van de lijsten in kleinere porties) en het geduld van de aanwezigen.

Allen gingen uiteindelijk enthousiast op weg en bij het bezorgen ontvingen ze enthousiaste reacties terug van onze klanten, maar ook was er veel ontroering en ook echt pittige verhalen. Van echt eenzame ouderen die huilend de bloemen en het bemoedigende woordje van onze bezorgers in ontvangst namen, tot iemand die in thuisquarantaine zat en waarvan de partner in het ziekenhuis vocht voor haar leven. Dit geeft aan wat voor bijzondere periode we in zitten.

Gelukkig ook hele grappige verhalen. Een buurman van een klant van ons die een bloemetje kreeg zei: ‘ik moet dus ook nog maar klant worden bij Univé!! Zijn buurman kreeg namelijk wel een bosje en hij niet! Ze konden er allemaal om lachen. En bij afleveren bij het verzorgingstehuis in Rolde (voor bewoners en personeel) werden de collega’s toegezongen met: ‘als de lente komt, dan stuur ik jou, Tulpen van Univééé!! Dus wederom een dag met een traan en een lach en veel waardering en goodwill. Met dank aan alle medewerkers, hun kinderen en vrijwilligers!

Alles op gepaste afstand, zowel bij het uitdelen op kantoor, als bij de klanten. Hadden we de ene dag een vlindernetje, de andere dag iemand met een emmer aan een stok! Supercreatief!

Deel dit bericht