Ga naar inhoud

20 september 2022Gezondheid

Trailen is genieten en niet met snelheid bezig zijn

Dat werd nadrukkelijk meegegeven aan circa dertig leden van het UNESCO Geopark Hondsrug crosscircuit die donderdag 15 september 2022 deelnamen aan  een ‘off the road hardlopen’ trailclinic*.

Onder leiding van Jacob Strijbosch van Run2Day Assen werd begonnen met een praktisch gedeelte op de zandverstuiving van Sportpark Boerbos in Rolde.

Er werd ruimschoots aandacht besteed aan de techniek door allerlei loopoefeningen voor de UNESCO Geopark Hondsrug crosscircuit. Na het praktische gedeelte vertelde Martin Speelman ons over schoeisel. Met name stabiliteit en waar je precies je schoen voor wil gebruiken kwamen aanbod.

De avond werd afgesloten door Yvonne Hollander van Voedingsbureau Yvonne Hollander. Gezonde voeding en voldoende water drinken heeft een grote invloed op hoe jij voelt en op jouw herstel tijdens en na het sporten. Ook kan het bepalend zijn voor jouw prestatievermogen.

Vanuit Univé Noord-Nederland vinden wij het belangrijk om mensen te laten bewegen, je kennis te verbreden en mensen te ontmoeten. Hierdoor helpen wij graag organisaties mee om zich te onderscheiden. Alle partijen en deelnemers bedankt voor deze leuke avond! 

*Trailen of Trailrunning wil zeggen ‘off the road hardlopen’: door de natuur, over smalle paadjes (Trails) en natuurlijke hindernissen zoals heuvels/bergen, rotsen en beekjes bedwingen

Deel dit bericht