Ga naar inhoud

24 september 2018

Tegendringen van kinderarmoede door te wandelen in de nacht

Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma schoot op 14 september 2018 de deelnemers weg met een harde knal. Op de route van dik acht kilometer kwamen de lopers meer dan twintig verschillende activiteiten tegen, zoals muziekoptredens, theater en living statues. Ook gingen ze dwars over het terrein van de Johan Willem Friso kazerne en door de brandweerkazerne van de Veiligheidsregio Drenthe.

De RaboMidnightwalk is een jaarlijkse activiteit van Rotary Club Assen-Noord. Er wandelen gemiddeld zo’n 2.000 mensen mee. Zij lopen een route langs deels onbekende én verrassende, sfeervolle en soms spannende of bezienswaardige plekken. Onderweg ervaart de wandelaar gevarieerde culturele activiteiten en bijzondere belevenissen.

Het inschrijfgeld van deelnemers gaat (behoudens een kleine reservering) 1-op-1 naar goed doelen. Elk jaar kiest de stichting een hoofddoel voor de opbrengst, maar er blijven ook middelen over om het hele jaar door meerdere kleine projecten te honoreren.

Opbrengst 2018 is €21.800,-
Met deze opbrengst kunnen we de 1.800 kinderen in Assen die op of onder de armoedegrens leven helpen! Samen met de Gemeente Assen zorgen we ervoor dat het geld goed besteedt wordt aan de specifieke projecten van het Nationaal Fonds Kinderhulp in Assen. Met uw deelname heeft u het verschil gemaakt, want uw inschrijfgeld gaat rechtstreeks naar dit Fonds in Assen en levert u zo een substantiële bijdrage aan het terugdringen van de kinderarmoede in Assen. Alle onze sponsoren zorgden ervoor dat de organisatiekosten gedekt konden worden, zowel met financiële donaties als met hulp in natura.

Zo is de Rabo Midnightwalk niet alleen een leuk en sportief evenement, maar ook nog eens een prachtig maatschappelijk initiatief.

Kijk voor meer informatie: www.midnightwalk.nl

Deel dit bericht