Ga naar inhoud

13 maart 2017

Spitten, planten en snoeien in de Rolder zandverstuiving

Op initiatief van het Rolder Historisch Gezelschap en de Boermarke Rolde is de Rolder zandverstuiving is enige jaren terug (2016) volledig hersteld. Om het gebied open te houden is het nodig om jaarlijks flink te snoeien. De begroeiing rondom de zandverstuiving moet ook worden verwijderd.

In het kader van NL DOET 2019 gingen op vrijdag 22 maart van 9.30 tot 16.00 uur Jesse, Karin, Joyce, Irma en Luuk, medewerkers van Univé Noord-Nederland aan de slag in de zandverstuiving.

Het was een mooie zonnige dag om aan de slag te gaan bij de Zandverstuiving in Rolde. Dit prachtig natuurgebied is eigendom van de Boermarke en onderhouden door vrijwilligers. Tijdens de koffie werd duidelijk dat we met een klein groepje een vitale dag tegemoet zouden gaan! Vindicat was ons voorgegaan om het grote snoeiwerk te doen. Aan ons de taak om 170 dode door Luuk Lesschen gemarkeerde dennen en lariksen uit te spitten. Deze hebben we vervangen door uit opslag verkregen nieuwe jonge planten.

Het laatste uur hebben we besteedt aan het snoeien van de bramenstruiken langs de wandel- en mountainbike route. Al met al een geslaagde dag!

Kijk voor meer informatie over de activiteiten van het Rolder Historische Gezelschap en de zandverstuiving op: www.rhg-rolde.nl.


Univé vindt het belangrijk dat medewerkers zich lokaal inzetten voor de maatschappij. Naast betrokkenheid bij lokale organisaties levert het ook persoonlijke ontwikkeling op voor de medewerkers. Het biedt nieuwe ontmoetingen en doorbreekt de dagelijkse routine. Het geeft een blikverruiming voor medewerkers en daarnaast natuurlijk veel plezier tijdens de activiteiten.

Naast NL Doet organiseert Unive Noord-Nederland op jaarbasis ongeveer 60 activiteiten bij verschillende organisaties. Iedere medewerker kan hieraan 6 uur per jaar tijdens werktijd besteden.

Deel dit bericht