Ga naar inhoud

20 april 2023Met elkaar

Speciale tourrit: Lente in Drenthe

Op woensdag 19 april was het zover: de 17de Lente in Drenthe tourrit! Na drie coronajaren kon het weer doorgaan. Dit jaar werd de tourrit georganiseerd door Maatjes Humanitas Assen.

Het startpunt van de route was op het terrein van Univé in Assen.

Maatjes Humanitas Assen koppelt mensen met een psychiatrische achtergrond of een beperking aan een vrijwilliger. De koppels bestaan uit een vrijwilliger en een deelnemer die elkaar regelmatig ontmoeten en samen leuke dingen ondernemen. In het kader van zo’n leuke activiteit organiseert Humanitas in samenwerking met de NAM Klassiekerclub een lunchtoertocht voor vrijwilligers en deelnemers. Ook de mensen op de wachtlijst van Maatjes Humanitas Assen waren uitgenodigd, want wie weet ontstaat er tijdens de rit wel een nieuw koppel met één van de chauffeurs!

Bijzondere stop in Anloo
Aan de tourrit deden negentien auto’s mee. Passagiers konden zelf de auto kiezen waarin ze meereden. Zowel de start, als de finish was op het terrein van Univé in Assen. Deelnemers kregen daar koffie, thee en wat lekkers aangeboden. De tourrit trok door Drenthe, met een bijzondere stop bij de kerk in Anloo. Daar kregen deelnemers niet alleen een lekkere lunch aangeboden, ook konden ze onder begeleiding van een gids de kerk bezichtigen.

Deel dit bericht