Ga naar inhoud

13 maart 2017

Sparen voor een beter milieu en leven

KNGF Geleidehonden zet zich in om zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven te geven. Daartoe leveren zij professioneel opgeleide honden. Een (geleide)hond vergroot de bewegingsvrijheid en zelfstandigheid van mensen met een beperking.  

Om het mogelijk te maken zoveel mogelijk honden op te leiden tot geleidehond heeft de stichting een plastic doppen spaaractie opgezet.
De basisopleiding van de honden kost 5.000 euro. Zo krijgt het hondje in zijn eerste levensjaar een goede basis die onmisbaar is om geleidehond te worden. Alle kosten zijn hierin inbegrepen; te denken aan voer, medische onkosten en professionele begeleiding van het pleeggezin en KNGF-instructeurs. Voor deze basisopvoeding zijn ongeveer 11 miljoen doppen nodig.

In het noorden van Nederland heeft Erik-Jan Zuidberg in overleg met KNGF Geleidehonden de logistiek van deze actie op zich genomen voor de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Erik-Jan heeft daarbij de hulp van twee vrijwillige chauffeurs en Elisabeth Smelik, die net als Erik-Jan ook gebruik maakt van een blindengeleidehond. Voor het depot van de doppen heeft hij Henk en Martha Hartlief achter de hand. Hier komen alle doppen samen en wordt er op z’n tijd een 40m³ container gevuld met doppen en wordt deze vanaf de start al gratis door Hartlief Lammers vervoerd naar de verwerker Van Werven in Biddinghuizen.

Univé Noord-Nederland levert graag een bijdrage aan dit initiatief en spaart op de vestigingen mee.

Kijk voor meer informatie op: https://www.geleidehond.nl

Deel dit bericht