Ga naar inhoud

11 juli 2022Gezondheid

Smeer je goed in met zonnebrandcrème voor je gaat tennissen

15 juni 2022 heeft Liesbeth Beugels (Univé Noord-Nederland) een gratis zonnebrandcrème-dispenser aangeboden aan Martijn Oostra (voorzitter TV Amelte).

Liesbeth was jaren geleden zelf actief lid bij tennisvereniging Amelte en weet dus als geen ander hoe belangrijk het is, om je goed in te smeren met zonnebrandcrème, voordat je een urenlange wedstrijd in de volle zon gaat tennissen.

Liesbeth gaf aan, dat je met deze zonnebrandcrème goed beschermd van de zon kan genieten. De Stuurgroep Huidkankerzorg Nederland (SHN) heeft aangegeven, dat mensen die veel in de zon zijn, en in het bijzonder kinderen, beschermd moeten worden tegen uv-straling. Volgens de dermatologen verdubbelt een verbrande huid op jonge leeftijd de kans om later huidkanker te krijgen.

Huidkanker is volgens de deskundigen de meest voorkomende vorm van kanker; meer dan de helft van alle nieuwe kankerpatiënten in Nederland heeft huidkanker.
Univé deelt het pleidooi van de stuurgroep voor meer schaduwplekken en gratis zonnebrandverstrekking op drukbezochte open ruimtes.

Heel veel zwembaden en horecagelegenheden hebben al gratis dispensers gekregen en nu was ook TV Amelte aan de beurt. Univé streeft ernaar om zoveel mogelijk mensen te helpen bij het voorkomen van risico’s en beperken van gevolgen, zeker op het gebied van gezondheid.

Deel dit bericht