Ga naar inhoud

6 oktober 2020Supporter van Sport

Samen aan de wandel in Rolde

Merkt u het ook al? Nu de dagen weer korter worden, is het stukken verleidelijker om ’s avonds eerder de bank op te zoeken. En dat terwijl bewegen zo belangrijk is, helemaal in deze tijd.  Helen, Univé-medewerkster, is in Rolde een wandelgroep gestart!

De wandelgroep maakt iedere woensdagavond vanaf 19.30 uur een wandeling van zo’n vijf kilometer, natuurlijk op 1,5 meter afstand van elkaar. Het startpunt is de parkeerplaats bij De Boerhoorn in Rolde. Deelname is gratis en aan- en afmelden is niet nodig. “Het enige wat mensen hoeven te doen is een lampje mee te nemen en onderweg afstand van elkaar te houden”, vertelt Helen. “Zo simpel is het.”

Sociale activiteit in de buitenlucht
Helen – relatiebeheerder voor de zakelijke markt - kwam op het idee toen de coronabesmettingen weer stegen en mensen weer meer thuis kwamen te zitten. “Wandelen is een sociale activiteit, het is goed voor de vitaliteit en bewegen in de buitenlucht is hartstikke gezond. Alles wat goed is voor de mens zit erin.”

Toekomst
Op de eerste wandeling kwamen al 14 mensen uit Rolde en omgeving af. Het is de bedoeling dat als de wandelgroep verder is gegroeid, er af en toe ook diverse specialisten en coaches aansluiten om hun kennis en ervaring te delen. Denk aan een wandelcoach die iets kan vertellen over houding, schoenen en sokken of een expert die meer weet over de juiste voeding tijdens het wandelen.

Univé, Supporter van Sport
Als Supporter van Sport vindt Univé sporten en bewegen belangrijk. Daarom is Univé partner van meer dan 250 lokale, regionale en landelijke sportevenementen en -initiatieven. Het wandelinitiatief van Helen is hier een mooi lokaal voorbeeld van. Samen bewegen bevordert de sociale cohesie. Belangrijk, zeker in deze coronatijd. Ook gaat het eenzaamheid tegen.

Deel dit bericht