Ga naar inhoud

15 november 2022Supporter van Sport

Plezier staat voorop maar ook prestatie telt mee bij framerunners

Afgelopen zaterdag 11 november 2022 was het weer zover. Tien Frame Running atleten van ons deden mee aan de VOV-Run in Vries. Prachtig weer, enthousiaste atleten, begeleiders en publiek... het was weer een waar feest!

Op de foto Juliëtte en Ellen (trainsters Frame Running Groningen Atletiek)

Frame Running is een mooie sport voor atleten met een handicap en die ook nog eens perfect past in het samen met elkaar sporten. Pret is het meest belangrijk maar natuurlijk ook het resultaat. De framerunner wil knallen.

De discipline is niet nieuw maar het wordt wel steeds bekender. Bij Groningen Atletiek is de sport niet meer weg te denken en ook andere atletiekclubs openen hun poorten.

De VOV-Run in Vries was een mooie afsluiting van een mooi seizoen en een prachtige en hartverwarmende Frame Running Tour 2022, dat op 14 mei van start ging in Gieten. Alwaar de organisatie genoot van onze atleten en ook de emotie zichtbaar was. Zo ook de ontroering van trotse ouders die hun kind voor het eerst aan een run van 2 km zagen meedoen. Frame Running staat nu duidelijk op de kaart. En dat doet niet alleen atleten wat.

Na Gieten gingen we via Meppel, de Asser Stadsloop, Stadskanaal, Lelystad, de 4Mijl4You naar afgelopen zaterdag in Vries. Met alle framerunners en aanhang hebben we de periode afgesloten.

Nadien mochten we gebruikmaken van een zaaltje van de kerk.  Dankzij de lieve sponsoring van Plaza de Halte kregen de kinderen een heerlijk kindermenu. Ook waren er ouders die voor de groep wat lekkers hadden gebakken.

Nogmaals dank aan iedereen die dit jaar heeft geholpen bij de trainingen en wedstrijden. Hartverwarmend om te zien hoe Univé Noord-Nederland dit op alle fronten met passie en middelen heeft ondersteund. Wij hebben veel zin om samen met hen de volgende VOV-Run te organiseren!

Deel dit bericht