Ga naar inhoud

10 oktober 2022Supporter van Sport

Negende editie hardloopwedstrijd door velden en bossen

Hardlopen over onverharde paden en dwars door de prachtige natuur op de Hondsrug: het Unesco Geopark Hondsrug Crosscircuit maakt het mogelijk.

‘Sport en natuur is een heel goede combinatie’

Het circuit bestaat uit zes crossen in Rolde, Drouwen, Gasselte, Ees, Gieten en Grolloo en was het eerste crosscircuit in de provincie. Iedere cross is er een korte route (onder de 5 kilometer) en een langere route (maximaal 10 kilometer). Ook is er een speciale jeugdcategorie (12 tot en met 17 jaar).

Het verschil met een ‘gewone’ hardloopwedstrijd is dat een cross over onverharde paden gaat en dus over zand, heuveltjes en door bossen. “En dat is zo mooi”, vindt Zeger Zeilemaker, één van de initiatiefnemers van het crosscircuit. “Sport en natuur is een heel goede combinatie.”

Supporter van Sport

Sinds het seizoen 2021-2022 is Univé Noord-Nederland als Supporter van Sport betrokken bij het crosscircuit. Het komend seizoen wordt deze samenwerking niet alleen voortgezet, maar ook uitgebreid. Naast het sponsorschap zijn er clinics met aandacht voor kleding, schoeisel en gezond leven.

“Sport en bewegen is ontzettend belangrijk”, vertelt Erika Broekema. “Maar het is minstens net zo belangrijk om dat op een zo gezond mogelijke manier te doen. Daarom organiseren we graag als extra dit soort activiteiten.”

We vinden sport en bewegen meer dan belangrijk. Om beweging voor jong en oud, met en zonder beperking te stimuleren zoekt de coöperatie actief de samenwerking met lokale sporthelden en sportevenementen, zoals met het Unesco Geopark Hondsrug Crosscircuit.

Deel dit bericht