Ga naar inhoud

2 augustus 2022Ledenorganisatie

Na 37 jaar neemt Helen Klinkhamer afscheid van ons

Deze lange tijd werkte Helen Klinkhamer uit Rolde voor Univé en haar voorganger DLG. Begin augustus 2022 nam de zakelijk adviseur ontslag.

Met gemengde gevoelens, want hoewel ze het nog naar haar zin had, werd het in combinatie met haar pedicurepraktijk te druk. "Dat was het al een poosje, maar ik kon Univé nog niet loslaten. Al vind ik dat ook nu het erop zit nog lastig."

Ze was 18 toen ze in 1985 bij DLG begon als administratieve kracht. Haar werkdagen bracht ze door op de afdeling zorgverzekering en bestonden uit het uittikken van briefjes. "Bijvoorbeeld over of iets wel of niet vergoed werd of dat iemand langs moest bij de medisch adviseur", blikt ze terug. "Het was verschrikkelijk", lacht ze. "Ik ben zelfs nog gezakt voor mijn typediploma."

Eigen pedicurepraktijk: Voet Fit

Toch klom ze op. Ze volgde de opleidingen medische terminologie en ziekteleer en kwam te werken op de klinische afdeling. Toen DLG in 1991 fuseerde en opging in Univé ging ze verder als assurantieadviseur particulier. Sinds 2010 was ze actief als adviseur op de zakelijke markt. Hoe leuk ze haar werk ook vond, het bleef kriebelen. Daarom volgde ze naast haar werk opleidingen tot medisch pedicure en begon ze in 2015 met haar eigen pedicurepraktijk in Rolde: Voet Fit.

"Ik dacht aan zo'n zeven tot tien klanten per week. Dat leek me prima te combineren met mijn werkzaamheden als zakelijk adviseur", vertelt ze. "Maar de praktijk is de laatste jaren enorm gegroeid. Toen ik laatst vakantie had en ook nog corona kreeg, had ik daarna een week met vijftig klanten en moest ik snipperdagen opnemen. Ik was alleen nog maar aan het werk, de balans raakte zoek."

Lastige beslissing

En dus werd het tijd om die lastige knoop door te hakken: na 37 jaar besloot ze om per 1 augustus op te stappen. En dus ligt haar laatste werkdag bij Univé inmiddels achter haar. "Ik heb de beslissing een poos voor me uitgeschoven. Ik ben eerst teruggegaan naar een contract van 24 uur, daarna naar 16 uur. Ik had het naar mijn zin en ontzettend leuke collega's. De saamhorigheid was fijn en ik had altijd genoeg uitdaging in mijn werk. En hoe langer je ergens blijft, hoe moeilijker weggaan wordt."

Echt afstand nemen vindt ze nog lastig. Ze houdt dan ook nog graag contact: "Ik wil nog best af en toe hand- en spandiensten doen en de Koplopers zo ondersteunen", klinkt het gedreven. "Maar ik vind het ook fijn dat ik mij nu volledig kan richten op mijn praktijk. Dat mensen met lelijke voeten of met pijn binnenkomen en meer dan tevreden de deur weer uitgaan geeft mij ontzettend veel voldoening en een mooie uitdaging."

Kijk op de website van PedicurePraktijk Voet Fit voor meer informatie.

Deel dit bericht