Ga naar inhoud

2 november 2021Met elkaar

Mooie autotocht langs lokale culinaire hoogstandjes

Door maar liefst vier provincies konden 61 deelnemende equipes onderweg genieten van samen rijden en lekker eten. Een heerlijke 'Proefit' dus, deze eerste toertocht van serviceclub Kiwanis op zondag 3 oktober 2021.

De tocht begon vanaf het hoofdkantoor van Univé en via een mooie route werd er gestopt bij Hofsteenge in Grolloo. Vanuit Grolloo werd de rit voorgezet naar het ‘reuzendorp’ van Drenthe Schoonoord. Na deze stop bij het openluchtmuseum Ellert en Brammert eindige de volgende etappe in Lhee bij restaurant de Bospub, waar de lunch werd genuttigd.

Vanaf de Bospub stond de langste etappe voor de boeg en kwamen de deelnemers uit bij Buitengoed Fredeshiem in De Bult bij Steenwijk. Van dit zuidelijkste puntje van de route werd de volgende stop gehouden op de Brink in Doldersum waar de deelnemers werden getrakteerd door restaurant Het Smaeckhuys.

Na Doldersum werd Grand Café De Hildenberg te Appelscha verblijd met een bezoek. Vanuit Appelscha reden de deelnemers naar de laatste tussenstop, de parkeerplaats tussen Norg en Langelo. Daar werden de ploegen ontvangen door foodtruck Het Koffieblik.

De auto’s werden weer de sporen gegeven voor de laatste etappe naar de eindbestemming, restaurant De Twee Provinciën aan het Paterswoldsemeer. Hier werden de deelnemers ontvangen met livemuziek en allerhande tapas die bereid waren op de BBQ.

Tijdens de afsluitende BBQ werd de opbrengst voor het goede doel bekendgemaakt en dit was maar liefst tienduizend euro, een prachtig resultaat! Hiermee gaan wij bij vele kinderen in Assen en omgeving weer een lach op hun gezichten ‘toveren’.

Univé ondersteunt de Kiwanis Proefrit. De proefrit was een succes en we willen iedereen hiervoor danken.

Over Kiwanis Assen
Kiwanis Assen heeft veel acties ondernomen om goede doelen concreet en tastbaar te ondersteunen. Het beleid is dat de club altijd concrete afspraken maakt over de besteding van het geld en niet structureel een doel wil sponsoren. Vervolgens wordt er een evenement georganiseerd en de netto-opbrengst gaat regelrecht naar het afgesproken goede doel.

Het werd ingewikkelder toen besloten werd gedurende drie jaren geld in te zamelen voor het toen nog te realiseren Ouder en Kind-centrum van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA). Ondertussen kwamen er aanvragen binnen voor kleine bijdragen voor onder andere Kika fietsen, Burcht Wedde, Drentse Soos en Ronald McDonald, waarvoor niet direct een actie of evenement georganiseerd kan worden.

Besloten werd het Asser Kiwanis Kinderfonds op te richten waarin de gelden gestort worden en waarover periodiek verantwoording wordt afgelegd welke doelen, groot en klein, ondersteund worden. Neemt niet weg dat ook de grotere doelen waarvoor Kiwanis acties en evenementen organiseert genoemd worden in publicaties. Zo is duidelijk dat het Asser Kiwanis Kinderfonds de opbrengsten van een bepaald evenement voornamelijk toewijst aan het betreffende doel.

Het Asser Kiwanis Kinderfonds streeft dus om voor meerdere doelen die gericht zijn op het welzijn van kinderen geld in te zamelen. En we hopen dat nog heel lang te doen.

Meer informatie over Kiwanis Assen

Deel dit bericht