Ga naar inhoud

9 juli 2019Supporter van Sport

Meer bewegen begint op je werk

Eén keer per jaar vindt het zomerfeest van Unive plaats. Tijdens dit feest strijden volleybalteams om de 1e plek.

De teams worden door medewerkers zelf gevormd. Naast de afdelingen van Unive Schade en Unive Rechtshulp deden ook 7 teams mee van Unive Noord-Nederland. In totaal hebben 43 teams zich ingeschreven voor het toernooi. Uit elke regio is een team vertegenwoordigd. Elk team heeft zijn eigen kleur. Het was een bonte verzameling van mensen en kleuren.

In 2019 was het zomerfeest op donderdag 4 juli van 16.00 uur tot 20.00 uur op de campus in Assen. Naast het bekende volleybaltoernooi was er dit jaar ook een food festival waar je kon genieten van heerlijke hapjes en drankjes.
Ook konden de sporters een healthcheck doen, waar je je bloeddruk kon laten meten en je kon bloed testen op glucosegehalte (suiker). Na afloop van de check ontvingen de deelnemers een persoonlijk vitaliteitsrapport.

Een goede warming-up is een goede voorbereiding
En daarom was Laura Dijkema, olympisch volleybalster uitgenodigd om de warming-up te verzorgen. Laura is een van de bekendste volleybalsters van Nederland en zal onder andere uitkomen op de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. Op zestienjarige leeftijd maakte ze haar debuut in de Nederlandse competitie en is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het Nederlands team. De spelverdeelster van het Nederlands team speelt in de Italiaanse competitie voor Novarra.Laura maakte onderdeel uit van het Nederlands team dat tweede werd op het EK (2015) en vierde op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (2016) en behoort daarmee tot de echte wereldtop!

De wedstrijden waren spannend en extra leuk doordat er ook veel medewerkers waren die hun collega’s kwamen aanmoedigen. Al met al was het een geslaagde en gezellige avond.

Klik hier voor een kort interview met een deelnemer>>

Unive Noord-Nederland vindt sporten voor jong en oud belangrijk. De vitaliteit van medewerkers en deelname aan sportieve activiteiten zijn een speerpunt. Daarom is er samen met Menko Knol van Leefvit een vitaliteitsprogrammma voor medewerkers ontwikkeld. https://www.leefvit.nl Deze bestaat uit:

  • In elke unive winkel wekelijks vers fruit voor de medewerkers
  • Medewerkers krijgen een kledingbon twv 100 euro te besteden aan unive sportkleding (www.univekleding.nl), deze kleding is voor iedereen te koop.
  • Fitheidstesten
  • Een bootcamp op 17 juli 2019
  • Fiets van Univé voor een kleine eigen bijdrage

De maanden hebben thema’s gekregen: september = maand van voeding, oktober = maand van beweging, november = maand van ontspanning, december = feestmaand. Tijdens de themamaanden vinden er diverse activiteiten en workshops plaats op het gebied van vitaliteit.

Deel dit bericht