Ga naar inhoud

1 november 2022Supporter van Sport

Lopers Boerbosloop nemen bulten en kuilen met gemak

De 1e cross zit erop van het UNESCO Geopark Hondsrug crosscircuit. Zaterdag 22 oktober 2022 stonden 250 hardlopers aan de start van de hardloopwedstrijd door velden en bossen te Rolde.

Een pittig parcours onder prachtige weersomstandigheden, in het met herfstkleuren gevulde Boerbos. Foto: Zeger Zeilemaker

De hoge temperaturen van zaterdag en verder droge omstandigheden heeft bijgedragen aan een prachtige start van de hardloopwedstrijd door velden en bossen. Op de dag van de wedstrijd een aangename vijftien graden met geregeld wat zonnestralen waren ideale loopomstandigheden in het bos.

Door het ideale loopweer werden de vele bulten en kuilen van het Boerbos met gemak genomen. De junioren liepen een kortere versie van 4,7 km en de volwassen deelnemers konden kiezen tussen de kortere of een lange versie van 8,8 km.

Na afloop waren er veelal enthousiaste reacties over het afwisselende parcours en de organisatie. Bakkerij Pots had ervoor gezorgd dat er een smakelijke afsluiter was van deze eerste cross. De volgende loop van het crosscircuit is de Boomkroonpadcross op zaterdag 19 november in Drouwen.

Unesco Geopark Hondsrug Crosscircuit

De organisatie heeft enkele maanden geleden besloten de voorbereidingen te starten voor de 9e editie van het Unesco Geopark Hondsrug crossseizoen. Een crosscircuit met een zestal crossen in het unieke Hondsrug gebied. De inschrijving voor de Boerboscross, de eerste in de reeks van het crosscircuit, was een daverend succes. Na het openen van de online inschrijving was het limiet van 250 deelnemers al snel bereikt. De hardlopers hebben weer veel zin in het kleinschalige crosscircuit en het genieten van het buiten sporten met elkaar. Ben jij er de volgende keer ook bij?

Lees meer over het UNESCO Geopark
Hondsrug crosscircuit


Fotoalbum Boerboscross 2022

Deel dit bericht