Ga naar inhoud

7 maart 2023Gezondheid

Leerzame EHBO workshop voor kinderen in Assen

In Assen kregen leerlingen van de groepen 7 en 8 van Kindcentrum De Heksenketel op donderdag 23 februari 2023 een training Junior EHBO.

De workshop werd gegeven door een trainer van Medch, een BHV opleiding- en advies bedrijf, in de school. Onder begeleiding van de professionele instructeur leerden de kinderen wat ze moeten doen wanneer er sprake is van een noodgeval.

Bel 112! En het liefst via de speciale 112NL app die je standaard op je telefoon zou moeten hebben geïnstalleerd. En wat doe je met een brandwond? Juist, die moet je koelen. Met koud of lauwwarm water, maar niet te heet. De leerlingen kregen inzicht in bijzondere situaties en de trainer hielp ze inschatten wanneer je de alarmlijn moet bellen.

Na afloop van de workshop ontvingen de kinderen een deelnamecertificaat én een pleisterplaat. Want, hoe fijn is het om terug te kunnen kijken hoe je handig pleisters plakt op lastige plekken.

Dat de training leuk en interessant was bleek al snel. Enkele leerlingen kwamen zelfs voor een tweede keer de workshop volgen. "Ik vond het echt hartstikke leuk en heb veel geleerd”, aldus een kind uit groep 8.

Vervelende gebeurtenis
Aanleiding voor de workshop was een vervelende gebeurtenis in het Anne Frank Park, dat naast De Heksenketel ligt. Door vandalen werd een van de aanwezige speeltoestellen in de brand gestoken. Het speeltoestel was dusdanig beschadigd dat het moest worden gesloopt.

Stichting Het Anne Frank Park wil het speeltoestel graag vervangen, maar daar is heel veel geld voor nodig. Leerlingen van De Heksenketel hebben met een sponsorloop middelen ingezameld en Univé Noord-Nederland heeft toegezegd het bedrag dat de sponsorloop oplevert te verdubbelen. Ook andere geldschieters hebben gedoneerd.

Het bedrag is nog niet helemaal binnen. Er wordt nu nog geld bijeengesprokkeld voor de rubberen vloermatten. Maar, het speeltoestel gaat er komen. Dat is een ding wat zeker is!

Deel dit bericht