Ga naar inhoud

11 januari 2022Supporter van Sport

Leden kunnen onder begeleiding trainen voor de 4 Mijl van Assen

Wil jij in september 2022 blessurevrij de 4 Mijl van Assen lopen? Dan hebben we goed nieuws.

De 4 Mijl van Assen en Univé Noord-Nederland slaan de handen namelijk verder ineen en komen met speciale clinics voor Univé-leden, zodat zoveel mogelijk Assenaren de 4 Mijl van Assen kunnen lopen.

De afgelopen jaren werkten Univé Noord-Nederland en de 4 Mijl van Assen al regelmatig samen. Beide organisaties promoten breedtesport en richten zich daarbij op zowel kinderen als volwassenen. De samenwerking wordt in 2022 gecontinueerd door middel van onder meer gezamenlijke hardloopclinics. “Hoe meer mensen bewegen, hoe beter het is”, begint Bertjan Marree van de 4 Mijl van Assen. “Dat is het streven van zowel Univé Noord-Nederland als van ons. We willen mensen gezond houden of helpen dat te worden. Sport is daar een essentieel onderdeel van. En hardlopen kan altijd en overal.”

Gezond én leuk
Door de samenwerking blijft ook deelname aan de Kinderloop/Scholencompetitie voor basisschoolleerlingen gratis. Daarnaast krijgen de eerste driehonderd deelnemers een echte Forte 4 Mijl-runningshirt, zodat ze niet alleen tijdens de 4 Mijl van Assen, maar het hele jaar door in dit mooie shirt kunnen lopen. “Als Supporter van Sport willen we laten zien dat bewegen niet alleen gezond, maar ook hartstikke leuk is”, legt Erika Broekema - Adviseur Ledenzaken & Innovatie bij Univé Noord-Nederland uit. “Helemaal voor kinderen.”

‘Iedereen kan hardlopen’
De 4 Mijl van Assen staat dit jaar gepland voor zaterdag 17 september. Het hardloopevenement bestaat uit een loop van 6,4 kilometer, een festival en een sportmarkt waar kinderen allerlei sporten kunnen proberen. “We laten volwassenen en kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met sport en bewegen”, legt Marree uit. “Het mooie aan hardlopen is dat vrijwel iedereen het kan. Net als dat vrijwel iedereen de 4 Mijl van Assen kan uitlopen.”

Clinics ter voorbereiding
Om mensen hiermee te helpen, organiseren Univé Noord-Nederland en de 4 Mijl van Assen vanaf medio mei – als de coronamaatregelen het toelaten – verschillende clinics. De clinics helpen Univé-leden blessurevrij de 4 Mijl te lopen en kunnen tegen een kleine vergoeding worden gevolgd. Om deel te nemen aan de clinics is ervaring niet nodig. Naast looptrainingen worden onderwerpen als kleding, goed schoeisel en gezonde voeding meegenomen.

Deel dit bericht