Ga naar inhoud

13 oktober 2022Ondernemen

Landbouwers en leveranciers ontmoeten elkaar op Roldermarkt

Dinsdag 13 september 2022 waren we aanwezig op de Land- en groenbeurs Roldermarkt na een aantal jaren van afwezigheid. De sfeer was gemoedelijk.

Traditionele paardenmarkt
Om 6.00 uur startte de ruim opgezette paardenmarkt. Met vereende krachten heeft de organisatie ervoor gezorgd dat er dit jaar weer een ouderwets gezellige paardenmarkt op de Grote Brink plaatsvindt. Een levendige handel waarbij het dierenwelzijn hoog in het vaandel blijft staan.

Boermarke Landbouw- en groenbeurs
Vanaf 9.00 uur werd afgetrapt met de Landbouw- en groenbeurs op de grote brink.
Op de landbouwbeurs van de Roldermarkt is het steevast een ouderwets gezellig treffen tussen agrarisch ondernemers en leveranciers van landbouwmechanisatie en agrarische diensten.
Voor het eerst is er dit jaar ook plaats voor hoveniers en aanverwante bedrijven. Voor vele ondernemers is de Rolder markt een aantrekkelijke beurs om hun diensten en/of producten te presenteren.

Menigen wisten de Univé-stand te vinden. De prijsvraag was voor velen een uitdaging. Hieronder vind je de antwoorden op de gestelde vragen:

 1. Heeft een blusdeken een houdbaarheidsdatum?
  Nee, een blusdeken heeft geen houdbaarheidsdatum. Wel moet je het ieder jaar controleren. Na gebruik dien je het weg te gooien.
 2. Welke type blusser is geschikt voor het blussen van vaste en vloeibare stoffen?
  Schuimblusser
 3. Vanaf welke datum moet elke woning in Nederland op alle etages voorzien zijn van een rookmelder?
  1 juli 2022
 4. Wat neemt een thermische rookmelder waar?
  Te hoge temperatuur

De twee winnaars hebben inmiddels hun prijs, een preventiepakket, in ontvangst mogen nemen. Volgend jaar hopen wij je te ontmoeten op deze beurs.

In de middag was er muziek op de brink, waarbij de markt overging in een informeel gezellig treffen met een biertje of glaasje fris in de hand.

Deel dit bericht