Ga naar inhoud

6 juli 2021Met elkaar

Klussen op de boerderij

In het kader van NL Doet zijn Marlies en Helen aan de slag gegaan bij de Balloohoeve. Er zouden nog twee collega’s helpen, maar die moesten door onvoorziene omstandigheden helaas verstek laten gaan.

De Balloohoeve is een agrarisch bedrijf dat in 1997 hobbymatig begonnen is met het houden van Charolais kalveren. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een middelgroot bedrijf dat naast de veehouderij haar activiteiten heeft verbreed.

Om 10.00 uur kwam iedereen bijeen in de ‘kippenschuur’. Daar begon de dag met koffie of thee, een plak cake en een voorstelrondje. “Wij waren namelijk niet de enige vrijwilligers die dag: ook waren er nog mensen die vaker hielpen bij de Balloohoeve aanwezig, maar ook werknemers en ook een van de cliënten van de Balloohoeve was gekomen. Allen bereid om de mouwen op te stropen en aan het klussen te gaan.”, aldus Marlies.

Er stonden twee grotere klussen op het programma. Tomatenrekken plaatsen, waar tegen de zelf gekweekte tomatenplantjes konden opklimmen, of het sauzen van het atelier waar amateur kunstenaars een expositie kunnen houden.
Marlies en Helen kozen voor het opfrissen van het atelier, zodat deze weer klaar was voor gebruik. De rest van de groep ging de tuin in om de tomatenrekken te plaatsen. Toen het lunchtijd was, waren de klussen geklaard en werd ons een heerlijke lunch met soep en broodjes geserveerd.

Daarna volgde nog een rondleiding op het mooie bedrijf, waar veel reuring is! Bij de Balloohoeve worden vleeskoeien gehouden, heeft men een boerderijwinkel waar streekproducten en ook eigen gekweekte groenten worden verkocht. Ook is er een grote manege, die gehuurd kan worden door ruiterverenigingen en particulieren en wordt er een boerderijcamping bestierd.

Leuk weetje: boven de manage zit een mooie vergaderzaal! Mocht je een keer met een grotere groep willen vergaderen, dan kun je terecht in Balloo! “Een aanrader wat ons betreft.”, aldus Helen en Marlies. Na de rondleiding keerde iedereen met een voldaan gevoel huiswaarts.

Meer informatie: www.deballoohoeve.nl

Univé vindt het belangrijk dat medewerkers zich lokaal inzetten voor de maatschappij. Naast betrokkenheid bij lokale organisaties levert het ook persoonlijke ontwikkeling op voor de medewerkers. Het biedt nieuwe ontmoetingen en doorbreekt de dagelijkse routine. Het geeft een blikverruiming voor medewerkers en daarnaast natuurlijk veel plezier tijdens de activiteiten.

Naast NL Doet organiseert Unive Noord-Nederland op jaarbasis ongeveer 60 activiteiten bij verschillende organisaties. Iedere medewerker kan hieraan 6 uur per jaar tijdens werktijd besteden.

Deel dit bericht