Ga naar inhoud

23 februari 2023

Junior EHBO op de basisschool

Op basisschool De Heksenketel in Assen weten de leerlingen van de groepen 7 en 8 nu wat ze moeten doen wanneer er sprake is van een noodgeval: bel 112 ! En dan het liefst via de speciale app die je standaard op je telefoon zou moeten hebben geïnstalleerd. En wat doe je met een brandwond? Juist die moet je koelen. Met koud of lauwwarm water, maar niet te heet!

Een specialist van Medch Consultancy & Education gaf met de workshop Junior EHBO de leerlingen inzicht in bijzondere situaties en hielp ze in te schatten wanneer je wel of niet 112 moet bellen.

En na afloop van de interessante workshop ontvingen de leerlingen een deelnamecertificaat én een pleisterplaat. Want, hoe handig is het om terug te kijken hoe je pleisters plakt op lastige plekken. Dat het leuk en interessant was bleek al snel. Enkele leerlingen kwamen zelfs voor een tweede keer de workshop volgen. 

Vervelende gebeurtenis
De aanleiding voor de workshop Junior EHBO was een vervelende gebeurtenis in het naast de basisschool gelegen Anne Frank Park. Door vandalen werd daar één van de aanwezige speeltoestellen in brand gestoken. Het speeltoestel was dusdanig beschadigd dat het moet worden gesloopt.

Stichting Het Anne Frankpark wil het speeltoestel graag vervangen, maar daar is geld voor nodig. Veel geld! Leerlingen van De Heksenketel hebben met een sponsorloop geld ingezameld en Univé Noord-Nederland heeft toegezegd dat bedrag te verdubbelen. Ook andere geldschieters hebben geld gedoneerd. Het geld is nog niet helemaal binnen. Er wordt nu nog geld verzameld voor de rubberen vloermatten. 

Maar, het speeltoestel gaat er komen. Dat is een ding dat zeker is! 

Deel dit bericht