Ga naar inhoud

26 januari 2023Met elkaar

'Ik wilde meer betekenen voor een ander'

Eén keer in de zes weken knipt Godelieve Mol-Kooger gratis de dak- en thuislozen in Kommarin in Assen. Kommarin is een opvang- en inloopvoorziening voor iedereen zonder onderdak.

Aan de Havenkade in Assen kunnen zij terecht voor onder meer een slaapplek en nu dus ook voor een gratis knipbeurt!

Mol-Kooger kwam op het idee tijdens de Leaders Conference in Den Haag, die ze bezocht vanuit haar kerk. “Ik zag daar een filmpje over een man die op verschillende plek brood ophaalde en dat brood vervolgens verspreidde onder dak- en thuislozen. Ik wilde ook meer betekenen dan ik deed. Maar ja, op welke manier?”

‘Een stukje naastenliefde’
Doordat ze haar eigen man en kinderen ook regelmatig knipt, kwam ze op het idee voor Kommarin. “Ik heb contact gezocht met het Leger des Heils. Ze waren gelijk enthousiast. De eerste datum was zo gepland”, vertelt ze. Dak- en thuislozen kunnen zich via Kommarin aanmelden. “Ik merkte al snel dat ze ervan genieten en het fijn vinden dat hun haar onder handen wordt genomen”, blikt ze terug op haar eerste knipbeurten. “Ik hoop ze het gevoel te geven dat ze er mogen zijn, dat er naar ze omgekeken wordt. Een stukje naastenliefde.”

Versterking van de buurvrouw
Toen ze haar buurvrouw – Monique Kuizenga – vertelde over het initiatief, reageerde die meteen enthousiast. “Monique is kapster geweest. Ze vond het zo’n mooi idee, dat we nu samen heen gaan. Ik ben natuurlijk geen kapper, dus kan weer van haar leren. Ook heb ik mij ingeschreven voor een cursus. Zo kunnen we straks zoveel mogelijk mensen in Kommarin helpen.”

Bijdrage Univé
Als financieel adviseur bij Univé Noord-Nederland, wist Monique Kuizenga over de sponsormogelijkheden van Univé. Zij tipte Mol-Kooger, die een sponsorverzoek indiende. Van het sponsorbedrag kon het tweetal onder meer scharen, kammen, een schort, waterspuit en een tondeuse aanschaffen.

Deel dit bericht