Ga naar inhoud

28 november 2022Supporter van Sport

Genieten en gezelligheid bij Zeijer Strubbenloop

Zondag 27 november 2022 was de laatste wedstrijd van het Loopcircuit De Kop van Drenthe in Zeijen. Na de jeugd was het tijd voor de 5 en 10 kilometer lopers.

De deelnemers waren enthousiast over het parcours met een zandweg en hierin was ook een stukje bos opgenomen. Er sneuvelden zelfs parcoursrecords!

Speaker Rolf Huizinga mocht, samen met collega Harm Noor, het Loopcircuit De Kop van Drenthe van commentaar voorzien en maakte het volgende verslag. 

Vandaag, samen met collega Harm Noor, de Zeijer Strubbenloop van commentaar mogen voorzien. De jeugd startte de wedstrijd, zij deden het uitstekend en kregen veel aanmoedigingen van het talrijke publiek. Er waren veel ouders en grootouders aanwezig die genoten van ‘hun grut’. Daarna werd de 5 en 10 km afgelegd.
Bijna 150 deelnemers liepen op een zwaar maar goed te lopen parcours. Op de 5 km werd twee maal een parcoursrecord gelopen en de vrouwen evenaarde dit op de 10 km. Gewoon fantastisch!
Nadien vonden alle prijsuitreikingen plaats. Dat waren er veel. De dagwinnaars en de overall winnaars. Ik geef nooit een uitslag omdat deze eer aan de organisaties is (zie hiervoor de site). Daarbij, zijn er protesten?
Maar vandaag was wederom een feestje in het mooie Zeijen. Wij hebben genoten en we hopen dat je volgend jaar weer van de partij bent. Dit loopcircuit heeft prachtige parcoursen en altijd een goede organisatie. Meedoen kan altijd dus houd de kalender 2023 in de gaten want het is altijd feest in de kop van Drenthe. Vandaag vonden de prijzen, (deels) geschonken door Univé, gretig aftrek. 

Ook Djurre en huisfotografe van Sportvereniging Friesland Janke van der Schaaf  schreven een verhaal. Hij en zijn kleinkinderen namen deel aan de wedstrijd.

Ter voorbereiding op de 5 kilometer van de Ameland Adventurerun op zaterdag 17 december 2022 hebben mijn kleinkinderen Maud en Baukje (14) een paar weken trainingsrondjes afgelegd met pake (opa) in de eigen omgeving.
Vandaag was het tijd voor het echte werk, de eerste wedstrijdloop voor onze kleinkinderen. Er was ingeschreven voor de 5 kilometer van de Zeijer Strubbenloop. Voor Maud en Baukje een goede gelegenheid even te ervaren hoe het er in een echte wedstrijdloop aan toegaat.
Ze hebben het supergoed gedaan, genoten van de mooie route en dit resulteerde ook nog in een prachtige eindtijd. Na de finish kregen ze een medaille omgehangen en wonnen ze ook nog een prijs in de verloting op het startnummer in het gezellige Café Hingstman. Voor de meiden kon hun dag niet meer stuk.

Het werd een gezellige middag met een nazit bij Café Hingstman. De prijsuitreiking werd van de loop en het eindklassement gedaan door de altijd enthousiaste speakers Harm Noor en Rolf Huizinga.

We hadden niet alleen prijzen voor de winnaars. Ook voor de breedtesport vielen er vele prijzen te winnen op startnummer. Door een mooie samenwerking met Run2Day Assen stelden we samen prijzen beschikbaar in het kader van voorkomen en beperken. Ook was er een uniek hardloopshirt te winnen met het logo van het circuit.


De foto's van de wedstrijd zijn gemaakt door Janke van der Schaaf.

Hierbij willen we iedereen bedanken voor zijn/haar inzet en de lopers voor deelname. Op naar volgend jaar!

Deel dit bericht