Ga naar inhoud

10 juni 2024

Eerste Penta Run ook over het Univé-terrein

Hoe maken we leerlingen bewust van de effecten van een duurloop? En maken we ze enthousiast voor evenementen als de TT City Run en de 4 Mijl van Assen? Door zelf een loop te organiseren, zo dachten de gymdocenten van Penta, een locatie van het Dr. Nassau College in Assen.

Al een aantal jaren wordt door de docenten een looproute rond de school gebruikt voor het onderdeel duurloop tijdens de lessen lichamelijke opvoeding. De looproute loopt van het sportveld langs de Industrieweg, het fietspad naast de Aldi en de Groningerstraat om het water weer terug naar het sportveld van Penta. In totaal is de route 2,2 kilometer lang. Deze route vormde nu de basis van de eerste officiële Penta Run!

Door de samenwerking met Univé werd de route iets uitgebreid en liep die over het terrein van Univé. Op het terrein was ook een tijd- en waterpunt te vinden. Aan de Penta Run deed het hele tweede leerjaar mee, zo’n 200 leerlingen. Volgend jaar is het de bedoeling dat het evenement wordt uitgebreid met nog een leerjaar.

Deel dit bericht