Ga naar inhoud

8 januari 2018

Een onvergetelijk kerstdiner voor ouderen

Voor de tiende keer had Univé het traditionele diner georganiseerd, dat plaatsvond in het bedrijfsrestaurant van Univé Rechtshulp in Assen. De Raad van Bestuur en het Managementteam van Univé Groep en Univé Noord-Nederland, die het etentje voor de senioren verzorgden, kijken terug op een geslaagde avond. ‘Samen hoeven we maar weinig te doen om veel te kunnen betekenen.’

Al vroeg in de middag werden de dagelijkse beleidsbeslissingen, presentaties en vergaderingen ingeruild voor een tijdelijke carrière in de horeca. Terwijl een deel van de Univé-managers en -bestuurders de mouwen opstroopten in de keuken, begaven anderen zich als kelner tussen de tafels waar hun gasten zich onder andere een gerookte-zalmsalade, kerrie truffelsoep en hertenmedaillons goed lieten smaken.

Daarnaast werd er onder leiding van een kerstman en -vrouw enthousiast gedanst en gezongen op de muziek van de Univé-band BienSUR en genoten de ouderen van het Drents kerstverhaal dat tussen de gangen door werd verteld.

Miranda Hendriks, lid van de Raad van Bestuur van Univé (foto), droeg in de serveerploeg met veel voldoening haar steentje bij aan de gezellige avond die de ouderen doorbrachten. Dat Univé het kerstdiner al voor de tiende keer verzorgt, heeft volgens haar alles te maken met de betrokkenheid op lokaal niveau dat de coöperatie kenmerkt.

Hendriks: ‘Vanuit ons coöperatieve gedachtegoed vinden we het belangrijk oog te hebben voor een ander en elkaar te helpen. Eenzaamheid onder ouderen is een bekend probleem, waar we als maatschappij nog niet een structurele oplossing voor hebben gevonden. Het diner van vanavond laat echter zien dat we samen maar weinig hoeven te doen om veel te kunnen betekenen. Een kleine inspanning, maar van groot belang. Zeker tijdens feestdagen.’

Bekijk ook een impressie van het diner>>

Deel dit bericht