Ga naar inhoud

9 februari 2023Supporter van Sport

Een mooie dag voor een hardloopwedstrijd

Zaterdag 4 februari 2023 deden 250 deelnemers mee aan de hardloopwedstrijd 3 Meren Cross te Gieten. Dit is de 5e hardloopwedstrijd door velden en bossen van het UNESCO Geopark Hondsrug crosscircuit.

Het was vandaag niet te koud, er stond weinig wind en af en toe scheen een heerlijk zonnetje. De afgelopen dagen had het wel geregend waardoor het zeker geen gemakkelijke editie was. Er werd, vooral in het begin, veel gevraagd van de lopers.

Het parcours van het UNESCO Geopark Hondsrug crosscircuit ging over onverharde paden langs drie bosmeren in het Gieterbos. Dit gebied kenmerkt zich door mooie bospaden, zandpaden en steile heuvels.

Er werd 9 of 5 kilometer afgelegd, verschillende categorieën konden hier aan deelnemen.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde editie van de 3 Meren Cross. Wij kijken uit naar de laatste cross van dit seizoen in Grolloo, de Kleine Moere Cross op zaterdag 4 maart 2023.

Hier voegen wij nog iets speciaals toe aan de dag, een hardloopwedstrijd
van 2 kilometer voor de groep 7 en 8 van de basisscholen. Op deze manier willen wij graag ook deze jeugdcategorie enthousiast maken voor het leuke crossen.
Je kunt je aanmelden via onze website.

Onderaan dit artikel enkele impressies van vandaag (foto's gemaakt door Zeger Zeilemaker). Nog meer foto's staan in het foto album.

Deel dit bericht