Ga naar inhoud

30 januari 2019

Een kind weer op weg helpen

Wiebelend op zijn stoel zit hij bij me aan tafel. Met zijn mooie blonde haren en vrolijke koppie. Hij vertelt me dat hij ’s avonds in bed zo bang is, bang voor inbrekers, bang voor spoken.

Maar ook dat hij enorm bang is als hij voor de klas moet staan. Straks lachen ze me uit! Straks doe ik iets niet goed!!

Ik vraag hem wat hij zijn beste vriendje zou adviseren als hij deze problemen zou hebben.

“Een kindercoach inschakelen” zegt hij. Ik glimlach naar hem en zeg dat hij dan bij mij aan het juiste adres is.

Als kindercoach help ik kinderen die niet lekker in hun vel zitten. Die bijvoorbeeld onzeker zijn, last hebben van (faal) angst, woedeaanvallen of concentratieproblemen. Ook help ik kinderen waarvan de ouders zijn gescheiden, die zijn gepest, of moeite hebben met hun hoogsensitiviteit.

Het is fantastisch om te zien hoe deze kinderen na een aantal sessies opbloeien en ineens rustig durven te gaan slapen, minder woedeaanvallen hebben en zekerder van zichzelf worden.

Ik denk dat kindercoaches steeds meer nodig zijn tegenwoordig.

De maatschappij is druk, snel, de verwachtingen liggen hoog en kinderen worden bedolven onder vele prikkels. Hierdoor hebben ze meer last van stress, spanningen, (faal) angst en onzekerheid.

Ik wil deze dingen graag bij ze wegnemen, zodat ze zonder problemen kunnen opgroeien als sterke volwassenen. Dat is mijn missie en tevens mijn passie.

Kindercoaching is laagdrempelig, je hoeft niet eerst naar de huisarts en ik heb geen wachtlijsten. Kinderen vinden het ook fijn dat het in een huiselijke sfeer plaatsvindt en vinden de sessies vooral erg leuk.

Na een eerste intake stel ik een kortdurend programma van hulpverlening voor. Dit is vooral gericht op kinderen weer in hun eigen kracht brengen.

Voor meer informatie kunt u kijken op mijn website: www.kindercoachassen.nl.

Als u nog vragen heeft, neemt u dan gerust contact met mij op.

Met lieve groet,

Stefanie van der Vossen-Hadderingh

Univé wil de deskundigheid van Stefanie graag delen met al haar leden in de regio. Omdat het een goed voorbeeld is van samen leren tegenspoed voorkomen en schade beperken. Ten einde een gezond en plezierig leven voor iedereen te helpen realiseren. Dat is waar wij voor gaan.

Deel dit bericht