Ga naar inhoud

30 november 2020Met elkaar

Een blik op de wereld én Drenthe

Het Drents Museum is op 28 november 1854 opgericht als Provinciaal Museum van Drentse Oudheden. In het begin paste het hele bezit van het museum in één enkele kast.

Ruim 150 jaar later telt de collectie meer dan 90.000 voorwerpen, met als speerpunten Archeologie, Hedendaags Realisme en Kunst 1885 – 1935.

Het museum organiseert jaarlijks meerdere internationale tentoonstellingen passend bij deze drie speerpunten. Hierbij is de internationale Archeologie leidend. Kijk hier voor recente en komende tentoonstellingen >>

Het museum is uitgegroeid tot een toonaangevend museum dat bezoekers trekt uit alle delen van het land. Wanneer je iets verrassends wilt zien en beleven, kom dan naar het Drents Museum! Het Drents Museum is gratis toegankelijk voor iedereen tot 18 jaar.

Meer informatie: www.drentsmuseum.nl

Musea verbinden het heden met het verleden en vertellen ons meer over bijvoorbeeld de geschiedenis, de natuur of over kunst. Musea zijn daarmee belangrijk voor onze cultuur. Univé is blij met dit mooie museum in het werkgebied en heeft een donatie gedaan. Het Drents Museum heeft daarvoor in een geluidsinstallatie geïnvesteerd. 

Deel dit bericht