Ga naar inhoud

26 oktober 2023Met elkaar

Dorpsdiners dragen bij aan saamhorigheid in Vries

Samen genieten van een lekkere maaltijd én anderen ontmoeten. Dat is het doel van het themadiner van Plaats de Wereld. Iedere maand koken vrijwilligers voor mensen uit Vries en omgeving. In september, oktober en november kunnen leden van Univé gratis aanschuiven.

Voor het themadiner worden ingrediënten uit eigen tuin gebruikt. In oktober was het thema dan ook ‘ode aan de oogst uit de dorpstuin van Plaats de Wereld’. Op het menu stond tomatensoep, plaattaart met groenten uit de dorpstuin en een kleurrijke salade en als nagerecht een pruimencrumble.

Saamhorigheid en verbinding in Vries
Onder de deelnemers waren Univé-leden die nog maar net in Vries woonden. Ze maakten dankbaar gebruik van de gelegenheid op deze manier kennis te kunnen maken met dorpsgenoten. Uit de enquête bleek dat de deelnemers het dorpsdiner hebben beoordeeld met een 8,6. De meeste bezoekers gaven aan dat ze mensen hebben leren kennen die ze vaker willen ontmoeten. Zo draagt het dorpsdiner op een mooie manier bij aan de saamhorigheid en de verbinding in Vries!

Deel dit bericht