Ga naar inhoud

20 oktober 2022Met elkaar

Dekens voor troost

Met een heleboel bollen garen in vrolijke kleuren werd 7 oktober 2022 de initiatiefnemer van Aanhaken in Assen-Oost Ineke Heijting verblijd door een medewerker.

Aanhaken Assen-Oost is een haakgroep - met leden uit alle wijken van Assen - die vrijwillig onder meer met haakwerk een ander troost biedt.

Aanhaken is ruim vier jaar geleden opgericht door een groep vrouwen als vervolg op de actie ‘de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld’. De actie had als doel 10.000 dekens te haken om zo ter ere van Leeuwarden als Culturele Hoofdstad van Europa in het Guinness Book of Records te komen.

Dekens- en sjaals
Dit najaar is de voorraad dekens gedoneerd aan de Sociale Winkel Assen en de Ruil- en Weggeefwinkel in Assen. “De dekens vliegen de winkel uit, veel mensen geven aan de kachel niet aan te kunnen/durven zetten” legt Liesbeth Beugels uit. Liesbeth is bij Univé werkzaam als relatiebeheerder agrarisch advies en sinds een paar jaar ook betrokken bij Aanhaken Assen-Oost. “Toen ik las op Facebook hoe enthousiast de dekens worden ontvangen en hoorde dat er vraag is naar kindersjaals hebben we direct mijn resterende budget aangewend om extra voorraad garen in te slaan voor de groep.”

Ook de oproep van de Sociale Winkel om garen te doneren heeft al effect. De haakgroep is aan het werk gezet om de voorraad dekens, maar nu vooral ook sjaals en mutsen, aan te vullen.

Persoonlijk sponsorbudget
Iedere medewerker van Univé mag eens in de drie jaar 300 euro doneren aan een lokale vereniging of organisatie. Liesbeth besloot dit persoonlijk sponsorbudget te spreiden over drie jaar en te doneren aan Aanhaken Assen-Oost. “Zo kan ik de groep ieder jaar garen cadeau geven”, vertelt ze. “Samen met de andere donaties die wij krijgen, kunnen we dan weer even vooruit.”

Aanhaken Assen-Oost
Wil je ook meehaken? Mail dan naar ineke.heijting@gmail.com

Deel dit bericht