Ga naar inhoud

27 augustus 2020Met elkaar

De Dorpswinkel van Eext

U heeft er ongetwijfeld al iets over gehoord of gelezen: de crowdfundingsactie van coöperatie ‘De Dorpswinkel van Eext’. De buurtwinkel zit namelijk zonder koeling, sinds vorige week de oude stuk ging.

Met een crowdfundingsactie hoopt de winkel voldoende geld binnen te halen voor een andere, duurzamere koeling. Univé Noord-Nederland helpt daarbij graag. U ook? 

De bijzondere dorpswinkel wordt volledig gerund door vrijwilligers, veelal uit het dorp zelf. Zij besloten in 2013 een supermarkt zonder winstoogmerk te openen, toen de laatste winkel in Eext zijn deuren sloot. Maar een supermarkt zonder koeling: dat kan eigenlijk niet. Helemaal in deze zomerse periode. Om een andere, duurzamere koeling aan te kunnen schaffen moet er een bedrag van 15.000 euro worden ingezameld. 

Univé Buurtfonds
Dankzij donaties van onder meer dorpsbewoners is er al een bedrag van ruim 8.000 euro verzameld. Een mooi begin! Ook Univé Noord-Nederland wil graag een bijdrage leveren aan de actie. We vinden het initiatief van de dorpsbewoners namelijk ontzettend mooi en vinden het hartverwarmend om te zien op hoeveel steun de actie kan rekenen. Daarnaast helpen we als verzekeraar graag bij het beperken van de gevolgen, mocht er toch iets misgaan zoals nu. 

Daarom doneert Univé Noord-Nederland een bedrag van 4.000 euro. Deze bijdrage komt uit het Univé Buurtfonds, een stichting waarmee Univé plaatselijke en kleinschalige initiatieven en activiteiten ondersteunt. Een donatie van de ene coöperatie aan de andere coöperatie.

Doneer ook
Wilt u Onze Winkel Eext ook steunen? De crowdfundingsactie gaat via Gofundme.com, een bekend online platform voor inzamelingsacties. De actie van de dorpswinkel is te vinden op hun website. Daar staat ook hoe u kunt doneren. Klik op onderstaande ‘button’ om naar de website te gaan. 

Deel dit bericht