Ga naar inhoud

13 september 2021Supporter van Sport

De 4 Mijl van Assen is meer dan een loopje

De 4 Mijl van Assen is na Groningen één van de grootste jaarlijkse hardloopevenementen van Noord-Nederland. Er is een Kidsrun van de AssenRuns Scholencompetitie, de 4 Mijl (6,4 km) alleen of in teamverband met collega’s of familie.

Tijdens dit evenement is er een  heuse sport markt waar zo’n 25 sportverenigingen mensen kennis laten maken met hun sport. Schermen, voetballen, trampoline springen of boksen, je kunt er zien en beleven wat het allemaal inhoudt.

In het weekend van 11 en 12 september 2021 was het zo ver. Ondanks dat het door de coronasituatie nog lange tijd ongewis was of het door kon gaan, was er toch een record aantal deelnemers: bijna 1250 lopers en vele toeschouwers. Een weekend met eigenlijk alleen maar winnaars.

Met achttien deelnemers nam Unive deel aan de 4 Mijl loop. Het deelnemersveld bij de heren en de vrouwen was erg sterk. Bij beide categorieën sneuvelde het parcoursrecord en er werden door diverse lopers nieuwe persoonlijke records (pr) gelopen.

De mooie vertegenwoordiging vanuit de wedstrijdlopers en recreanten zorgde ervoor dat Univé de eerste prijs bij de bedrijvenloop mee mocht nemen.

Maar pr of niet, gezelligheid staat voorop. Sport verbindt. Het zorgt voor meer begrip en respect voor elkaar.

Enkele reacties van de lopers van team Univé: "Ik heb genoten", "Ik vond het mega tof weer eens een wedstrijdje te kunnen lopen" en "Ik vond het super leuk, heb zelfs een pr gelopen".
En van onze collega's Gonneke, Marlies en Tirza: "Bedankt voor de uitnodiging, we hebben als vrijwilliger een hele mooie dag gehad" en "Volgend jaar doen we weer mee, maar dan met een nog grotere groep"

Deel dit bericht